17. kolo A-tým FK Lety - Tatran Sedlčany B 2:2 (1:2)

20.03.2024 09:43

17. kolo A-tým FK Lety - Tatran Sedlčany B 2:2 (1:2)

 

Sňozík - Švejda, Kuzhalev, Cipra, Měchura - Dominik Kischer, Černý, Pechar, Poslední (70. Lukáš Květoň) - Veselý (60. Koštialik), Balážik

 

Remíza zahájila jarní část sezóny. V úvodu skončil přetažený centr na tyči domácí branky. Domácí se poté oklepali a byli aktivnější. Chvíli nato se ocitl Balážik sám na malém vápně hostů, ale zaváhal a byl v posledním okamžiku zblokován. V 15. minutě hlavičkoval po rohu Měchura, brankář hostů jeho hlavičku zázračně vyrazil na roh. Z něj se dostal tentýž hráč k další hlavičce a domácí se poprvé na jaře radovali - 1:0. Poté domácí kontrolovali hru, velkou příležitost měl Balážik, po úniku po křídle neprostřelil brankáře hostí. Trest přišel v 37. minutě, kdy Černý ztratil na hranici pokutového území míč a pro hostujícího hráče nebyl problém uklidit míč do branky - 1:1. Tentýž hráč hostí přidal v 43. minutě po rychlém protiútoku přesnou střelou na zadní tyč druhou branku hostů - 1:2.
Druhý poločas se hosté stáhli do obranné ulity a bránili svůj náskok. Domácí marně dobývali branku hostů, velkou příležitost měl Veselý, ale z bezprostřední blízkosti nedokázal propasírovat míč do sítě. Další tutovku spálil Balážik, který nedokázal na hranici malého vápna dorazit míč do branky. Vzápětí v 74. minutě unikl střídající Koštialik, ale byl obráncem hostů stažen a domácí hráli přesilovku. Hosté se dostali z ojedinělého útoku před branku domácích, ale špatné zpracování zradilo jejich útočníka v zakončení. Další šanci zahodil smolař zápasu Balážik, ketrý neproměnil další gólovku. V 84. minutě vstřelili domácí gól, který nebyl posléze uznán pro postavení mimo hru. Domácí zaslouženě vyrovnali v 89. minutě, kdy na roh si naskočil Koštialik a hlavou srovnal - 2:2. Domácí se ještě snažili strhnout vítězství na svou stranu, ale hosté taktickým poleháváním a střídáním hru rozkouskovali a dosáhli kýženého bodu.