Postup do krajské I.B třídy!!!

25.05.2007 00:00 Již 4 kola před koncem Okresního přeboru Praha-západ se podařilo dosáhnout kýženého postupu do krajské I.B třídy! Po dlouhých osmi letech se letovský fotbal vrací do krajských soutěží, které po dlouhá léta hrával. Gratulujeme! FK Lety se stal v předstihu přeborníkem okresu Praha-západ. Poctivý a cílevědomý přístup nejen hráčů a trenérů, ale i celého realizačního týmu přinesl zasloužený úspěch v podobě postupu do krajské I.B třídy. Velký podíl na postupu mají trenéři: v podzimní části - Alexandr Samuel, na jaře - Karel Klubal.
Na hřišti jej vybojovali. Brankáři: Petr Jeřábek, Petr Strnad, Petr Štěpán.
Hráči: Alexandr Samuel, Jan Nádr, Michal Friš, Vladimír Zýka, Martin Kapoun, Petr Gregor, Milan Demjanenko, Josef Hora, Pavel Synek, Pavel Šindelář, Jiří Plánička, Čestmír Šturma, Luděk Šůra, Lukáš Kučera, Marek Čermák, Jiří Kischer, Martin Jambor, Jiří Soukup, Adam Kůrka, Matěj Klubal, Radek Kabrna.
Velký dík patří i celému realizačnímu týmu, který po celou sezónu významně podpořil tým nejen na zeleném pažitu, ale i v zázemí a zákulisí.
Počátkem sezóny 2006/07 konečně svitla naděje, že po dlouhých letech budování týmu na bázi vlastních odchovanců, by se letovský fotbal mohl vrátit tam, kam po dlouhá léta patřil – do krajských soutěží.
Základ letovského týmu byl úspěšně postaven převážně na vlastních odchovancích z Letů a blízkého okolí. Tým byl v létě 2006 doplněn několika zkušenými fotbalisty, kteří mají zkušenosti z fotbalu ve vyšších soutěží. Na trenérský post již v polovině jara 2006 usedl Alexandr Samuel, který okamžitě zavedl disciplínu a začal realizovat náročný herní systém.
Pod jeho vedením vstupovalo mužstvo do podzimních mistrovských zápasů s 20 hráči. Ozývaly se hlasy, že tolik fotbalistů je obrovským přepychem. Nakonec se ukázalo v posledních utkáních podzimu, že hráčů je nedostatek a tým byl podle potřeby doplňován hráči z B-týmu a z dorostu. Po podzimní části odešel na vlastní žádost od týmu Alexandr Samuel a na uvolněné místo trenéra byl angažován Karel Klubal.
Zimní příprava odstartovala ihned po Novém roce. Karel Klubal nás brzy přesvědčil, že jeho angažování na uvolněný post trenéra bylo dobrým tahem. Tým se zúčastnil Zimního turnaje SC Radotín, kde v utkáních s týmy z vyšších soutěží sbíral cenné zkušenosti a sebevědomí. Příprava probíhala po dlouhých 12 týdnů. Během ní se ukázalo, kteří z hráčů budou nadále schopeni plnit náročné úkoly, jejichž cílem je postup do vyšší soutěže. Byli jsme plně přesvědčeni, že takto připravený a posílený tým nezklame očekávání fanoušků, funkcionářů a celé letovské veřejnosti a bude atakovat nejvyšší příčku tabulky. Jiný cíl ani nebylo možné mít. Tradice letovského fotbalu nás jednoznačně zavazuje k těmto smělým cílům.
Do jarní části sezóny vstoupilo mužstvo plné odhodlání a touhy po úspěchu. Tým až na drobná zaváhání fungoval jako dobře namazaný stroj a již 4 kola před koncem soutěže se stal přeborníkem okresu Praha-západ. Opět se ukázalo, že základem úspěchu je dobrá a soudržná parta. Podařilo se skloubit motivaci a zájmy všech hráčů, aby táhli za jeden provaz, ať už se jedná o třicátníky, jako jsou Petr Strnad, Jirka Plánička, Míra Šturma, Radek Kabrna nebo na druhém pólu ti, kteří svým věkem ani nepřekročili dvacítku – Vláďa Zýka, Jirka Kischer, Honza Nádr, Petr Gregor. Nesmíme zapomenout ani na střední generaci, kterou reprezentují Luděk Šůra, Martin Jambor, Martin Kapoun, Petr Štěpán, Jirka Soukup, Lukáš Kučera a další.
Prožíváme období úspěchu, ale již od poloviny srpna nás čeká nová náročná soutěž, na kterou je třeba se poctivě a důkladně připravit.
Chtěli bychom poblahopřát všem, kteří tuto zlatou stránku do kroniky letovského fotbalu psali a doufáme, že ji budou i nadále psát.