Hodnocení sezóny 2012/13

24.06.2013 00:00 Stručné zhodnocení právě skončené sezóny FK LETY - hodnocení sezóny 2012/13

A-tým

V sezóně 2012/13 působil A-tým v krajské 1. B třídě, oddělení E. Po 26 kolech obsadil 8. příčku s 34 body. Mužstvo se po celou sezónu potýkalo s úzkým kádrem, což se v plné nahotě projevilo v závěru soutěže, kdy oslabený tým prohrál závěrečná čtyři utkání. Toto období ovlivnily i záplavy na Berounce, kdy poslední tři týdny nebylo kde trénovat, protože obě hřiště byla zaplavena a poškozena. Místo tréninků se hráči podíleli na odstraňování škod v areálu a nezbýval čas na sportovní činnost. Mužstvo bylo pravidelně doplňováno nadějnými dorostenci, obzvlášť mladý dorostenec Jakub Janouš zaslouží plné absolutorium. Během jara bylo mužstvo pronásledováno absencemi způsobené zraněními, vyloučením, osobními povinnostmi a nejrůznějšími zájmy hráčů v takovém rozsahu, že ke konci soutěže nastupoval tým ve většině utkání s několika dorostenci v základu. Po nepovedených podzimních angažmá na trenérském postu se týmu v zimě ujal Jaromír Šmerda, který svými zkušenostmi z vrcholového fotbalu vnesl do hry systém a disciplínu, což se projevilo na posunu z 11. příčky na konečnou osmou. Tým v případě vhodného doplnění má velkou perspektivu a jeho cílem pro příští sezónu je pohybovat se v horních patrech tabulky.

Dorost

Dorost účinkoval již pátou sezónu v krajské 1. A třídě. Ve skupině D a se umístil na 4. místě s 41 body. Mladý a nezkušený tým prošel loni v létě velkou generační výměnnou a příležitost pravidelně dostávali nejen 15 a 16-letí hráči, ale i několik talentovaných žáků. Výsledky dorostu byly během celé sezóny jak na houpačce, ale díky závěrečné vítězné sérii se dorost vyhoupl na pěknou konečnou čtvrtou příčku. Velmi pozitivní jsou pravidelné starty několika dorostenců v A-týmu.

Žáci

Žáci podávali po celou sezónu velmi dobré výkony a v okresním přeboru obsadili celkovou čtvrtou příčku. Ve dvaceti utkáních odešli naši žáci ze hřiště pouze čtyřikrát poraženi. Jako každoročně čeká nový žákovský tým budování prakticky nového týmu. Znamená to náročnou práci, kdy se koncem prázdnin začne prakticky od nuly.

Starší přípravka

Starší přípravka (8-10 let) skončila v okresním přeboru na 4. místě s 39 body. V této kategorii se hráči seznamují s tím, co znamená fotbalový chlebíček. Leckdy není jednoduché sladit to, že hráči mají více mimoškolních aktivit a často se kolektiv potýká s mnoha absencemi v době konání utkání.

Mladší přípravka

Mladší přípravka (5-8 let) hrála pravidelnou soutěž, a to formou turnajů. Svou skupinu suverénně vyhrála a zúčastnila se okresního finále, kde obsadila čtvrté místo. V žádném případě nejde jen o umístění a body, ale o výchovu nových adeptů kulatého „nesmyslu“.