Hodnocení podzimu

25.12.2006 00:00 K 18. listopadu ukončilo všech 5 týmů svá podzimní mistrovská utkání. K 18. listopadu ukončilo všech 5 týmů svá podzimní mistrovská utkání, A-tým navíc absolvoval i předehrávané 1. jarní kolo. Všechny týmy důstojně reprezentovaly nejen FK Lety ale i naši obec. Ač někteří hráči nemají v Letech své trvalé bydliště, o to víc nás těší, že dali do letovského fotbalu své „letovské“ srdíčko.

Děkujeme všem, kterým není fotbal v Letech lhostejný, za to, že přispěli a pomohli svou „troškou“ do mlýna. Velký dík patří starostovi Jiřímu Hudečkovi a všem dalším obecním zastupitelům při podpoře projektu výstavby nového sportovního zázemí a sportovního areálu v Letech. Byla vypracována architektonická studie, jak by měl nový areál vypadat, očekává se, zda podaná žádost o dotaci bude kladně vyřízena.

A-tým

A-tým přezimuje na 1. místě Okresního přeboru Praha-západ s náskokem 3 bodů. Bilance podzimu je následující: 14 utkání, 9 vítězství, 3 remízy, 2 porážky, skóre 40:20, 30 bodů. Tým během podzimní sezóny odváděl standardní výkony, až na malá zaváhání potvrzoval své ambice na postup.
Na jaře nastane úkol nejtěžší, potvrdit postavení na špici tabulky a vybojovat postup do I.B třídy. Po dlouhých letech budování týmu, kdy základ mužstva je tvořen vlastními odchovanci, konečně svítá naděje,
že by se letovský fotbal mohl vrátit tam, kam dlouhá léta patřil – do krajských soutěží. Mužstvo bylo v létě vhodně doplněno a do podzimních mistrovských zápasů vstupovalo s 20 hráči. Ozývaly se hlasy, že tolik
fotbalistů je obrovským přepychem. Nakonec se ukázalo v posledních utkáních podzimu, že hráčů se nedostává a tým byl průběžně doplňován hráči z B-týmu a z dorostu. Výčet ztrát je více než
pozoruhodný: Josef Hora - v 2. kole vážná zlomenina kotníku a poškození vazů, Martin Mňuk - ukončil činnost po 3. kole, Marek Čermák – dlouhodobé zranění kotníku, Petr Jeřábek - od počátku listopadu studijní pobyt v SRN, Petr Štěpán - zraněn v utkání B-týmů ve Všenorech a sezónu nedokončil, Pavel Synek - po utkání v Chotči ukončil činnost v A-týmu, Milan Demjanenko - před utkáním v Jesenici opustil mužstvo a nepokračoval dále v činnosti u A-týmu, Lukáš Kučera - pro pracovní zaneprázdnění vynechal 4 utkání, Michal Friš - poslední 3 kola vynechal pro svalové zranění. Díky hráčům Petru Strnadovi, který se vrátil z hostování, hráčům B-týmu a dorostu Martinu Kapounovi, Petru Gregorovi, Vladimíru Zýkovi, Robertu Frišovi byla dohrána všechna mistrovská utkání v počtu minimálně 14 hráčů. Během podzimu se ukázalo, že ne všichni hráči mají natolik pozitivní vztah ke kolektivu a nejsou natolik psychicky odolní, aby se pokusili "poprat se" o místo v sestavě i v období, kdy se jim tolik na hřišti nedaří. Parta je vždy základem všech úspěchů v jakémkoliv kolektivním sportu! Znamená to, že pro úspěšné jaro je třeba tým na 2 místech ještě doplnit. A-tým se zúčastní během zimní přípravy turnaje pořádaného SC Radotín, ve kterém změří své síly s týmy převážně z vyšších soutěží. Pevně věřím, že spousta práce a úsilí
vložených do optimální přípravy mužstva, jak během podzimu, tak i během zimy a jara úspěšně završí plánovaný cíl - 1. příčku v Okresním přeboru Praha-západ a postup.
Všech 14 utkání odehráli Jiří Plánička, Pavel Šindelář, Jiří Kischer a Alexandr Samuel, 13 utkání sehrál Luděk Šůra, 12 Čestmír Šturma, 11 Jiří Soukup. Nejvíce branek vstřelil Lukáš Kučera – 10, následuje Jiří Plánička s 9 úspěchy, 6 branek zaznamenal Luděk Šůra.

Pohár ČMFS (okresní soutěž)
2.kolo: Čisovice – FK Lety 1:3 (1:1) branky: Samuel, Kapoun, Jambor
V silně kombinované sestavě vybojoval A-tým postup do jarního semifinále poháru.

B-tým

B-tým začal konečně plnit po sportovní stránce své poslání! Po podzimní části je na 6. místě, bilance 10 utkání 4 vítězství, 4 remízy, 2 porážky, skóre 16:15, 16 bodů. B-mužstvo ztrácí na vedoucí Černošice B 5 bodů. Pozitivní skutečností je, že někteří hráči B-týmu jsou schopni pravidelně posilovat A-tým, což v loňské sezóně vůbec nepřicházelo v úvahu.

Dorost

Dorost skončil na 2. místě s bilancí 9 utkání, 7 vítězství, 2 porážky, skóre 35:13, 21 bodů. Výkonnost a herní projev se postupně během podzimu zlepšoval, potýkali jsme se s dlouhodobými zraněními (Černý, Ondřej Fojt), malou konkurencí v týmu a někdy i špatnou disciplínou některých jedinců. Na druhou stranu lze kladně hodnotit dobrou tréninkovou morálku a nasazení v utkáních. Výjimkou zůstává poslední kolo, kde jsme zaostali za výkonem soupeře. Nejlepší střelci: 12x Daniel Frolík, 10x Václav Friš. Během zimní přestávky se dorost účastní zimního turnaje pořádaného SC Radotín hraného na nejnovějším umělém povrchu 3. generace.

Žáci

Cílevědomý a poctivý přístup Jana Daceje opětovně zformoval tým, který důstojně reprezentuje letovský fotbal. Bilance: 5. místo, 11 utkání, 5 vítězství, 2 remízy, 4 porážky, skóre 37:31, 17 bodů. Vedoucím žáků se stal v polovině podzimu Jiří Geisler. Jsem přesvědčen, že na jaře přibudou ještě lepší výsledky než na podzim.

Přípravka

Přípravka pod vedením zkušené dvojice Oldřicha Limporta a Jana Holého neztratila během podzimu ani jediný bod! Bilance je impozantní: 6 utkání, 6 výher, skóre 64:4, 18 bodů. Nastoupená cesta je správná, nejmenší reprezentanti letovského fotbalu dokazují, že se za tak krátkou dobu naučili spoustu kousků z fotbalové kuchyně.