Hodnocení podzimu 2022

20.11.2022 14:12

Hodnocení podzimu 2022

 

A-tým: Skončená podzimní část sezóny 2022/23 je již za námi. Fotbalisté FK Lety prožili podzim jak na houpačce. Vstup do sezóny byl hodně vlažný, po odehraných osmi kolech byla bilance velmi neuspokojivá, šest porážek a jen dvě vítězství. Po těchto špatných výkonech a výsledcích se něco muselo stát, v poslední den přestupního termínu posílil naši kabinu zkušený Jaroslav Černý, známý fanouškům Slávie jako „Čoro“, který přinesl do týmu nový impuls a herní zkušenost. Toto se odrazilo jak v obrazu hry, v herním nasazení, tak hlavně ve výsledcích. Posledních pět podzimních kol skončilo s bilancí čtyř výher a jedné porážky. Tým přezimuje na desáté příčce s šesti vítězstvími a sedmi porážkami, s aktivním skóre 22:20, v tabulce pravdy je na nule. Tabulka této skupiny 1.B třídy je velmi vyrovnaná, na pátou příčku scházejí pouze tři body a odstup od sestupového dvanáctého místa je slušných jedenáct bodů. Daří se postupně doplňovat tým vlastními odchovanci, v týmu hraje nyní
Ve srovnání s loňskou sezónou, kdy tým měl po podzimu 15 bodů a lepší los, je letošní výsledek určitým posunem vpřed. Ale nesmíme usnout na vavřínech, víme, kde nás tlačí bota, a chtěli bychom během zimní přestávky tým posílit, abychom se vyhnuli nevyrovnaným výkonům a pro příští sezónu se zformoval kádr, který se bude prezentovat nejen pohledným fotbalem, ale i dobrými výsledky.

Náš dorost prošel, jak už to u mládežnických týmů bývá, velkou obměnou kádru. V létě z věkových důvodů skončilo pět tahounů mužstva a nově se formující mladý tým prošel během podzimu křestem ohněm. Dorostenecký tým v krajské 1.A třídě Středočeského kraje skupině D se umístil po podzimu na 12. místě s 11 body. Při hodnocení podzimu musíme, bohužel konstatovat, že bodový zisk a umístění neodpovídá našim předvedeným výkonům. Při troše štěstí a hlavně naší lepší produktivitě jsme mohli mít o 6 až 9 bodů více. Tím, že hrajeme tuto soutěž jen s jedním hráčem ročníku 2004, a pak převážně s hráči ročníku 2007, tak panuje s naší hrou naprostá spokojenost.  Mimo utkání s Dolními Břežany a Jesenicí, kde jsme doplatili na naše fyzické parametry a rozkoukávání se v krajské soutěži, nás žádný soupeř fotbalově nepřehrál, právě naopak. Snažíme se klást důraz na individuální stránky kluků, to znamená práce s balonem, technika, kreativita, což se nám dařilo a ve většině zápasů jsme byli fotbalově a individuálně lepší než naši soupeři. To, že jsme to nepřetavili ve více bodů do tabulky, bylo tím, že jsme prostě na soupeře nestačili po fyzické stránce (síla, souboje, rychlost) a neproměňovali brankové příležitosti. Jestliže v této soutěži proti fyzicky starším klukům neproměníme každý zápas 3 až 4 tutovky, nemůžeme pomýšlet na lepší bodový zisk.  Ještě důležitější než výsledky, je pro nás výchova hráčů.  To, že jdeme správnou cestou, se nám potvrdilo jak v této
soutěži, kdy se kluci umí individuálně prosadit i proti o 3-4 roky starším hráčům tak i tím, že je o naše hráče zájem ve vyšších soutěžích. Kluky musíme za podzim pochválit, potrénovat hlavně koncovku a zase trochu povyrůst.

Letos na jaře zahájila svoji činnost letovská fotbalová školička pro děti od 5 do 8 let. Učíme děti nejen základy fotbalu, podporujeme a rozvíjíme jejich přirozenou potřebu pohybu. Vytváříme spolu partu kamarádů, která se bude vzájemně podporovat i mimo fotbalové hřiště. Koncem srpna jsme pro naše nejmenší uspořádali tréninkový kemp, který jim hodně dal do dalšího vývoje. Na podzim došlo i na několik přátelských utkání, které kluky neuvěřitelně bavili a zaujali.
Pokud vás náš přístup zaujal a máte děti v tomto věku, přijďte mezi nás. Trénujeme v úterý od 17 do 18 hodin na umělé trávě fotbalového areálu v Letech a v pátek od 18 do 19 hodin v letovské sokolovně. Budeme se na vás i děti těšit.