Hodnocení podzimu 2021

22.11.2021 11:27

FK Lety - hodnocení podzimu 2021

 

Podzimní část mistrovských soutěží všech našich týmů je již minulostí. Po nedohraných dvou předchozích sezónách byly tentokrát dohrány všechna podzimní utkání. Nyní nás čeká zimní přestávka a po novém roce příprava na jarní část sezóny 2021/22.

Krátké zhodnocení podzimu:

Značná nespokojenost panuje s množstvím bodů dosažených během podzimu. Zisk 15 bodů v krajské 1.B třídě skupiny E znamená pro tým dospělých boj o záchranu. Tato skupina je velmi vyrovnaná, zisk nebo ztráta pár bodů znamená výrazný posun nebo pád v tabulce. Osmé místo je opticky uspokojivé, ale tým Dobříše B na sestupové 12. příčce má jen o jediný bod méně! Z tak vyrovnané tabulky pramení skutečnost, že i čtvrtý tým tabulky Tlustice s 20 body bude též na jaře hrát o záchranu.

Hlavní příčinou tohoto neuspokojivého stavu je naše produktivita před brankou soupeře a počet vstřelených branek. Za celý podzim jsme vstřelili jen 22 branek za 13 utkání, tj. průměr 1,7 gólu na utkání. Potvrzením této skutečnosti je to, že náš nejlepší střelec podzimu docílil jen čtyř branek. V útočné fázi nám chybí nám odhad a správné rozhodnutí, kdy jít do většího rizika a kdy zachovat větší klid.

Pravidelně dáváme v našem áčku nemalý prostor našim odchovancům. V létě jsme rozšířili kádr o bývalé dorostence Vojtěcha Kubatu a Tomáše Krtka. Oba dva naznačují, že by se postupně mohli výkonnostně posunout výš. Oba dva střídali během podzimu dobré výkony s horšími, ale lze předpokládat, že po získání více herních zkušeností budou mít dobrou perspektivu do budoucna.

Jarní část bude velmi napínavá a nervózní, ale vše máme ve svých rukách, abychom si mohli v červnu příštího roku klidně vydechnout. Každopádně nás na jaře čeká ještě třináct kol.

 

Dorostenecký tým v krajské 1.A třídě Středočeského kraje skupině D se umístil na 7. místě s 18 body. Při troše štěstí, větší zodpovědnosti a důslednosti mohli mít naši dorostenci o 4 – 6 bodů více. Ještě důležitější než výsledky, je výchova nových talentů pro tým dospělých. V současném týmu se rýsuje několik talentovaných kluků, u kterých lze předpokládat při optimálním vývoji velkou perspektivu pro doplnění našeho áčka.

Starší žáci působí v tomto ročníku ve společném družstvu se Sokolem Dobřichovice v Okresním přeboru Praha-západ skupina A. V rozehrané skupině jsou zatím na 2. místě s 18 body s perspektivou účasti ve finálové skupině o přeborníka okresu Praha-západ. V tomto týmu je několik hráčů s velkým talentem. Duo Petr Kalivoda a Milan Zevl odvádí velmi dobrou práci a pečlivě se stará o další rozvoj naší žákovské základny.

Sportovní cíle pro jaro jsou jasné. Záchrana A-týmu v krajských soutěžích, posun týmu dorostenců do vyšších pater tabulky a účast našeho žákovského týmu ve finálové skupině Okresního přeboru.

V této covidem zasažené době je cílem zapojení co nejširšího okruhu dětí do aktivního pohybu a motivace ke sportu, přinášení uspokojení a radosti ze hry a i výsledků jak pro hráče, funkcionáře, tak i pro širokou fanouškovskou základnu.

Přeji všem v této nelehké době hlavně hodně zdraví, štěstí, spokojenosti a úspěchů v novém roce 2022!