Hodnocení podzimu 2017

06.12.2017 17:20
FK Lety - hodnocení podzimní sezóny 2016

Více zde: https://www.fklety.net/news/fk-lety-hodnoceni-podzimni-sezony-2016/
FK Lety - hodnocení podzimní sezóny 2016

Více zde: https://www.fklety.net/news/fk-lety-hodnoceni-podzimni-sezony-2016/

FK LETY - Hodnocení podzimní sezóny 2017

 

Skončila podzimní část všech mistrovských soutěží a čeká nás zimní přestávka, která bývá vyplněna zimními turnaji na umělých površích jak na venkovních hřištích, tak i v halách. Krátké zhodnocení podzimu určitě nezaškodí.

 

Posílený tým dospělých startující v krajské 1.B třídě je po podzimu 2017 na čtvrtém místě skupiny E se ziskem 26 bodů. Ztráta čtyř bodů na vedoucí tým MFK Dobříš B není zásadní a rozhodující. Lze konstatovat, že získaných bodů mohlo být ještě více, ale na „kdyby“ se nehraje. V létě posílili široký kádr Marek Pospíšil a Martin Chalupa, kteří rozhodně nezklamali. Během podzimu pod taktovkou zkušených exligistů Radka Sňozíka, Marka Jarolíma a Jaromíra Šmerdy z lavičky předvádělo áčko až na dvě zaváhání pohledný a bojovný fotbal, který se musel líbit. Pravidelně nastupující mladí hráči získávají bohaté zkušenosti a herní praxi, kterou určitě zužitkují i v budoucnosti. Za zmínku stojí výkony Dominika Kischera a Adama Kustoše, kteří přes svůj mladý věk patřili k oporám po celou podzimní sezónu.

 

Desátá sezóna našeho dorostu v krajské 1. A třídě. Ve skupině A nebyla vůbec špatná, tým skončil na 4. místě s 28 body a na jaře jej ještě čeká z podzimu odložené utkání v Tuchlovicích. Tým je budován za pochodu, většina hráčů je ještě ve věku mladšího dorostu. Pozitivním rysem je, že se začínají objevovat nové talenty, jmenovitě Miroslav Koníček, Lukáš Květoň, Lukáš Veselý, Samuel Calda a další.

 

Starší žáci v krajské 1.A třídě, skupina A přezimují na 5. místě se 17 body. Ačkoliv osm hráčů odešlo v létě do dorostu, nově složený tým překvapil a rozhodně nezklamal.

 

Další mládežnická mužstva hrála ve svých kategoriích Okresní přebor Prahy-západ.

Mladší žáci (U-13) – 2. místo oslabeného týmu o čtyři opory je maximem možného.

Starší přípravka (U-10) – 7. místo ve skupině C.

Mladší přípravka (U-8) – 1. místo ve skupině D. Hráno formou turnajů – suverénní postavení stojí za velkou pochvalu!

Fotbalová školička (U-6) - nejmenší (5-6 let) nehrají žádnou pravidelnou soutěž, učí se základům fotbalu.

 

Kromě mistrovských soutěží se jednotlivé týmy účastní mnoha turnajů a přátelských utkání. Určitě za zmínku stojí mezinárodní přátelské utkání našeho dorostu s izraelským týmem Hapoel Tel Aviv, který během svého turné využil možnosti utkat se s našimi dorostenci.

 

Na jaře příštího roku nás čeká návštěva partnerského klubu Rot-Weiss Ailertchen z německého Westerwaldu, se kterým udržujeme neformální přátelství více než 28 let.

 

Dlouholetým problémem je stav našeho zázemí, kabin. Mnoho let je naším cílem rekonstrukce stávajících kabin ze 60. letech minulého století. Kabiny jsou dlouhodobě v havarijním stavu, nevyhovují potřebám klubu s tak rozsáhlou mládežnickou základnou. Po dlouholetém marném úsilí se na nás v listopadu 2017 usmálo štěstí a náš projekt byl mezi jinými vybrán a navržen k financování našeho investičního záměru, tzn. že bude poskytnuta dotace na realizaci projektu rekonstrukce kabin FK Lety. Čeká nás spousta úsilí a práce, ale máme se v případě úspěšného zvládnutí této nemalé výzvy na co těšit!

 

Chtěl bych na závěr poděkovat všem, kteří se nezištně podílejí na fungování klubu ve vesnických podmínkách, sponzorům, příznivcům a obci Lety za jejich podporu.

 

Souhrn sportovních výsledků všech našich týmů v soutěžích Středočeského fotbalového svazu a Okresního svazu Praha-západ najdete na našem webu www.fklety.net a na Facebooku www.facebook.com/fklety/.