Hodnocení podzimní sezóny 2012

13.12.2012 00:00 Poznatky z činnosti všech pěti týmů. FK LETY - hodnocení podzimní sezóny 2012

A-tým

A-tým působí v ročníku 2012/13 v krajské 1. B třídě, oddělení E. Po podzimních 13 kolech přezimuje na 10. příčce s 16 body. Mužstvo se do 8. kola drželo v horní polovině tabulky, ale pak přišla série čtyř porážek v řadě, kterou se podařilo přerušit až výhrou v posledním 13. kole v Maršovicích. Hráčský kádr výrazně poznamenala během rozehrané soutěže rozhodnutí tří hráčů o přerušení či ukončení činnosti. Velikou škodou je, že se jedná ve všech případech o kluky, kteří prošli velmi úspěšným týmem dorostu a ani jednomu není více než 22 let! Po dlouhých létech výchovy se jedná z jejich strany o velkou nezodpovědnost nejen vůči klubu, který je vychoval, ale i vůči partě. Další podstatnou událostí, jenž ovlivňovala atmosféru a fungování mančaftu po celou půlsezónu, byla volba trenérů. V létě se ujal trenérského žezla Petr Krištůfek, na kterého jsme hodně spoléhali. Po třech týdnech ukončil vedení týmu z rodinných důvodů necelý týden před prvním mistrovským utkáním. Od druhého kola se ujal kormidla Josef Čadek, který zpočátku zklidnil atmosféru a získal si svým přístupem celou kabinu. Bohužel po sérii porážek v závěru podzimu rezignoval na svou funkci a v posledním kole již na lavičce chyběl. I tak mu patří dík za odvedenou práci. Největším úkolem pro jaro je mít už konečně šťastnou ruku při volbě již třetího trenéra v této sezóně.

Dorost

Dorost účinkuje již pátou sezónu v krajské 1. A třídě. Ve skupině D a se umístil na 9. místě se 17 body. Po katastrofálním začátku se dorostenci postupně semkli a začali brát vážně nejen tréninky, ale i samotná utkání. Díky získaným dvanácti bodům v posledních pěti kolech se dorostenci posunuli do klidného středu tabulky. Pozitivní je pravidelný start dvou talentovaných dorostenců v týmu dospělých, kde vůbec nehráli druhé housle.

Žáci

Žáci, jejichž omezený kádr čítá jen 15 hráčů, podávali po celý podzim výborné výkony a v okresním přeboru obsadili druhou příčku, kdy v posledním kole si poradili s Černošicemi, které do té doby neztratili ani bod. Ztráta tří bodů v deseti utkáních je předpokladem pro útok na první příčku v jarní části. Ač v létě na žáky čekalo budování prakticky nového týmu, osm hráčů odešlo do dorostu, vyrovnali se výborně s tímto handicapem a doplnili tým o mladé talentované kluky z přípravky.

Starší a mladší přípravka

Naši nejmenší - dva týmy přípravky, starší (8-10 let) a mladší (5-8 let), jsou budoucností a základem našeho klubu. Starší přípravka skončila v okresním přeboru na 3. místě s 21 body. Mladší přípravka hraje pravidelnou soutěž pouze formou turnajů. U těchto kategorií nejde v žádném případě jen o body, ale hlavně aby takto malé děti měly pravidelný pohyb. To by mělo být hlavně v zájmu jejich rodičů. Tato široká základna by se měla promítnout do úspěšné výchovy budoucích fotbalistů.