7. kolo: FK Lety - Rožmitál 4:3 (1:2)

06.10.2013 00:00 FK Lety - Rožmitál 4:3 (1:2) Rosenkranz, Janouš, Jablonský, Turek

Sestava: Štěpán - Šmerda, Martin Janouš, Korbelář, Rosenkranz - Turek (89. Frolík), Kratochvíl, Kolman, Baubín - Jablonský (86. Štěrba), Kalivoda

Domácím se v závěrečné půlhodině povedl nečekaný obrat. Domácí vstoupili do utkání se soupeřem, se kterým utrpěli čtyři porážky v řadě, velmi vlažně. Hosté je potrestali ve 12. minutě, kdy nikým nehlídán hostující útočník skóroval hlavou - 0:1. O čtyři minuty později vyrovnal Rosenkranz, odražený míč napálil z více než 20 metrů a hostující brankář se musel červenat - 1:1. O minutu později mohli jít do vedení hosté, rozehrávku Korbeláře zachytit hostující útočník a jen díky Janoušově zblokování střely se neměnilo skóre. Z protiútoku se zrodila obrovská šance pro Baubína, který obešel i hostujícího brankáře, ale míč z jeho kopačky těsně minul prázdnou branku hostů! Ve 23. minutě vstřelil gól Kalivoda, ale branka nebyla uznána pro těsné postavení mimo hru. Hosté měli příležitost ke vstřelení branky v 35. minutě, vystihli špatnou přihrávku Rosenkranze, po které následovalo vysunutí útočníka, ale jeho střela skončila vedle domácí branky. Ve 44. minutě již ale nezaváhali, po sérii nedůrazných zákroků před domácím pokutovým územím se uvolnil hostující hráč a jeho tečovaná střela skončila v síti - 1:2.
Na začátku druhého poločasu se hosté nenechali zatlačit na svoji polovinu a aktivně napadali domácí. V 55. minutě zaváhal s rozehrávkou Rosenkranz, po ztrátě míče zahrávali hosté rohový kop. Centr po souboji na hranici malého pokutového území se odrazil k hostujícímu útočníkovi, který pohodlně zvýšil vedení na 1:3. Domácí poté nerezignovali a pokusili se o zkorigování výsledku. V 56. minutě našel Rosenkranz dlouhým pasem Turka, jehož volej skončil vedle hostující branky. V 65. minutě se dostal ke střele Baubín, jeho pokus dorazil do sítě Janouš - 2:3. O čtyři minuty později uvolnil Kalivoda nabíhajícího Jablonského, který své sólo zakončil gólem - 3:3. Hosté zahrozili v 73. minutě, křižná přihrávka ideálně našla v pokutovém území hostujícího záložníka, který nikým neobtěžován z deseti metrů netrefil domácí branku. Definitivní výsledek utkání se zrodil v 85. minutě, autové vhazování Šmerdy našlo Turka, který se uvolnil a křižnou přízemní střelou rozhodl - 4:3. O dvě minuty později byl po hrubém faulu na Kolmana vyloučen hostující obránce a ještě ho za protesty následoval další spoluhráč. V 89. minutě mohl zvýšit Kolman, ale jeho únik vyrazil hostující brankář na tyč.