7. kolo dorost: FK Lety - Podlesí 2:1 (1:1)

09.10.2011 00:00 V absolutně vyrovnaném utkání se štěstěna přiklonila na stranu domácích. Branky: 2x Girga FK Lety - Sokol Podlesí 2:1 (1:1) branky: 2x Girga Radek

Hodnocení: Geissler 5, Skučko 5, Tlustý 6, Šimmer 7, Váňa 7, Janouš 5, Kustoš 5, Girga 8, Paleta 4, Kult 5, Čermák 6, Císař 6, Hejzlar N, Ježek a Pulec - nenastoupili

7. kolo bylo ve znamení zápasu podzimu, ale kdo toto utkání viděl, tak si tak určitě nepřipadal. Hosté přijeli ve velice dobré formě, která byla i skoro na nás hodně, jenže naši kluci chtěli natolik vyhrát, že vstřelili o jednu branku víc než hosté, a proto vyhráli.
Utkání bylo velice opatrné ze začátku z obou stran a my jsme hráli spíše na brejky do otevřené obrany hostů, kteří byli po celý zápas lepším týmem a kdyby vyhráli nebo odvezli si alespoň bod, nikdo z našich by nemohl nic říct. Na polovině hostů jsme se moc neohřáli, ale hned při prvním rohovém kopu, který skvěle zahrál Radek Girga a hostující brankář si míč vrazil do vlastní branky a bylo to 1:0. Po vstřelené brance z nás spadla trošku nervozita a začali jsme hrát víc fotbal. Ale vedení nám dlouho nevydrželo, kdy po chybě domácího brankáře Geisslera dorazil míč do odkryté branky hostující obránce. Do poločasu se už nic zajímavého neudálo.

O poločasové pauze, jsem kluky nabádal k větší aktivitě hlavní na soupeřovu půlku a také jsem sáhl k jednomu střídání, ze hry šel Kult Šimon a do hry navrátilec Láďa Čermák, kterému jsem dával veliké šance na zvednutí hry a nemýlil jsem se. Od první minuty druhé půle, jsme hosty zamáčkli před své pokutové území a dobrých 20 minut se hrál fotbal jen na jejich branku, ale je jen obrovská škoda neproměněných šancí, které jsme měli. Až v 76. minutě po dobrém presu Palety na hostujícího obránce, který záhy na to musel faulovat, a opět Radek Girga z 30 m kopl míč na zadní tyč, kde propadl a nikým netečovaný prolétl až do branky hostů. Tento gól nás natolik uklidnil, že jsme zalezli na vlastní polovinu a čekali na hosty, co ukáží a ty nám ukazovali, jak se hraje fotbal, hráli na jeden maximálně dva doteky a naši kluci byli skoro u všeho pozdě a končilo to faulem. Ale hosté nebyli schopni nějakou ze standardek využít, až na závar v 82. minutě, kdy se ocitl útočník sám na malém vápně, ale naštěstí pro nás kopl míč vedle. Naši kluci úzké vedení uhájili a slavili na domácí půdě 3 body.

V naší hře bylo spousty nepřesností, prohraných osobních soubojů a dalších faktorů. Tyto všechny musíme z naší hry dostat pryč, jinak moc utkání vyhrávat nebudeme.
Chtěl bych pochválit Laďu Čermáka, který naskočil do hry po jednom tréninku a určitě nezklamal. Pak dále Dana Skučka, který dnes obranu organizoval velmi slušně a až na pár maličkostí to byl skoro bezchybný výkon. Výborný výkon dnes předvedl Adam Šimmer a Radek Girga, kteří byli strůjci naší výhry.

Hlavy vzhůru a doufám, že příští týden v Králováku ukážeme, proč jsme na 3. místě tabulky a že to není jen náhoda!


Lukáš Rada