6. kolo dorost: Votice - FK Lety 6:3 (3:1)

01.10.2011 00:00 Fyzicky zdatnější domácí deklasovali favorizované hosty. SK Marila Votice – FK Lety 6:3 (3:1)

Hodnocení: Geissler 5 – Kopřiva 3 (Ježek 4), Váňa 8, Skučko 5, Tlustý 6 – Pulec 4, Janouš 5, Kustoš 6, Sklenář 6 (Janich 2) – Girga 6, Hejzlar 3

Na dnešní zápas jsme zamířili do dalekých Votic, které se dosud pohybovaly ve středu tabulky. Objektivně je třeba přiznat, že nám citelně chyběli absentující Adam Šimmer, Kryštof Paleta, Štěpán Císař a Šimon Kult. Nicméně se v průběhu utkání ukázalo, že i v „omlazené“ sestavě máme minimálně na bod. Dnešní zápas se dá velmi jednoduše vymezit na prvních 30 minut a zbytek zápasu. Ve výše zmíněných 30 minutách se naše hra odvíjela v jedné velké křeči. Domácí, kteří zvolili jako hrací povrch umělou trávu, nás přehrávali ve všech herních situacích, také díky jejich viditelné fyzické převaze na postech obránců a záložníků. Naši kluci si jen velmi těžko na tento povrch zvykali, což se projevilo zejména v pohybu a přesnosti přihrávek. V prvních 30 minutách nás domácí přikovali na naši polovinu a po chybách na levé straně a ve středu hřiště nám vstřelili dva góly. Navíc domácí zahodili výhodu pokutového kopu, při kterém exekutor trefil pouze tyč Geisslerovy brány.
Po třiceti minutách hry se začali osmělovat i naši dorostenci. Do šancí se postupně dostali Hejzlar a Sklenář. V 32. minutě rozehrála dvojice Sklenář a Kustoš pohlednou akci na pravé straně hřiště, kterou gólově využil pěknou střelou z blízkosti velkého vápna Janouš. Od té chvíle jsme ovládli hřiště a zatlačili soupeře před jeho bránu. Za zmínku stojí nádherný centr Tlustého, který uvolnil hned tři naše hráče uvnitř vápna. Bohužel jinak solidně hrající Kustoš tutovku nevyužil. Navíc domácí z následného protiútoku odcentrovali do našeho vápna, kde si Skučko hlavou vstřelil vlastní gól. Na rozdíl jedné branky mohl ještě před koncem první půle korigovat Girga, ovšem domácí brankář vytáhl vynikající zákrok.
Od začátku druhé půle jsme opět domácí zatlačili před jejich branku. Z rychlého protiútoku však opět skórovali domácí. Do útoku se tak vytáhl Skučko, který se velice rychle dostal do 100% šance, avšak přestřelil. Další pěknou akci však zakončil pohledným gólem. Opět jsme domácí přikovali k jejich bráně, ovšem Skučko v další tutovce minul, Hejzlar vlastní nekoncentrací nedorazil míč do brány a Girga povedeným volejem přestřelil domácí bránu. Přišel tak další trest v podobě dvou branek domácích, kdy nepochopitelně Janich prodlužoval hlavou za naši obranu a po zbytečné ztrátě balonu uprostřed hřiště. 5 minut před koncem ještě korigoval Girga z penalty na konečný výsledek 6:3.
Nedostatků ve hře našich dorostenců bylo mnoho. Nejviditelnější ovšem byla nedostatečná fyzická příprava trojice Kopřiva – Hejzlar - Janich. Další nedostatek byl v tvrdosti hry naší záložní řady, která byla v porovnání s domácím týmem příliš „měkká“. Za nejhorší nedostatek však považuji naprostou absenci (až na výjimky v obraně) komunikace mezi našimi hráči, díky které jsme ztratili několik slibně se vyvíjejících situací a naopak se zcela zbytečně dostávali pod tlak. Nemohu však našemu týmu upřít bojovnost, která se projevovala až do konce zápasu. Také bych rád pochválil Davida Váňu, který byl, dle mého názoru, nejlepším hráčem utkání (i v konfrontaci s domácími hráči), držel naši obranu a navíc vytvořil řadu nebezpečných situací na polovině soupeře.
Je třeba na tento zápas zapomenout a připravit se na zápas podzimu s Podlesím.


Lukáš Rada