5. kolo: FK Lety - Hostomice 2:1 (2:1)

22.09.2013 00:00 FK Lety - Hostomice 2:1 (2:1) Kolman, Kalivoda

Sestava: Štěpán - Šmerda, Martin Janouš, Korbelář, Rosenkranz - Turek (74. Bartošek), Kratochvíl, Kolman, Janich (88. Frolík) - Jablonský (82. Paleta), Kalivoda

Domácí zvítězili zaslouženě, ale neproměňování tutovek je málem stálo dva body. Utkání začalo ve svižném tempu, první příležitost měl v 9. minutě Kalivoda po pasu Rosenkranze, ale hostující brankář byl proti. Hosté měli gólovku ve 14. minutě, po podklouznutí Korbeláře postupoval útočník hostů sám na branku Štěpána, ale jeho střela těsně minula domácí branku. V 19. minutě hlavičkoval po centru Šmerdy Turek, ale brankář hostů byl na místě. O minutu později se hosté ujali vedení, sólo a narážečku hostujícího stopéra nikdo nedokázal zastavit - 0:1. Domácí zatlačili hosty na jejich polovinu a z tlaku přišlo vyrovnání, po autovém vhazování vysunul Jablonský Kolmana, který své sólo proměnil přesnou střelou k tyči - 1:1. O šest minut později se domácí ujali vedení, křižný pas Turka přesně trefil z jedné Kalivoda - 2:1.
Po přestávce se snažili domácí rozhodnout utkání, hrálo se převážně na polovině hostů, ale třetí branka nepřicházela. Svou příležitost neproměnil Jablonský, který v 52. minutě namísto střely zvolil přihrávku, která byla zblokována. O minutu později se dostal do samostatného úniku Kratochvíl, ale trefil jen vybíhajícího brankáře! V 57. minutě šel míč z kopačky Kolmana těsně vedle. Hosté šli do deseti v 62. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen jejich záložník. V 64. minutě se dostal do průniku Kratochvíl, ale jeho centr byl na poslední chvíli zblokován. O čtyři minuty později mohlo být definitivně rozhodnuto, Kolman vybojoval míč, přihrál jej samotnému Jablonskému, který nikým neatakován k údivu všech trefil ze 7 metrů jen padajícího brankáře hostů. Další příležitost spálil Jablonský o minutu později, jeho střela z úhlu minula tyč branky hostů. Nedáš - dostaneš, tentokrát neplatilo, hosté mohli vyrovnat po zaváhání Šmerdy v 75. minutě, ale oblouček skončil nad břevnem domácí branky. Domácí se začali bát o vítězství a hosté i v deseti se pokoušeli o vyrovnání. Jejich snahu utnul v 85. minutě jejich útočník, který byl též za dvě žluté karty vyloučen a hosté dohráli utkání v devíti hráčích.