23. kolo: FK Lety – AFK Loděnice 2:1 (1:1)

01.06.2008 00:00 V utkání, které moc fotbalové krásy nepobralo, získali tři body domácí a tři kola před koncem soutěže se tak zachránili v 1.B třídě.
Hosté působili fotbalověji, úzký kádr letovského mužstva, zredukovaný navíc několika zraněními a zdravotními problémy dalších hráčů, hlavně v prvním poločase přehrávali.
Domácí se sice dostali už v 5. minutě do vedení, kdy pokutový kop proměnil Jablonský, ale ve zbytku poločasu se bránili tlaku hostů. Těm se ve 35. minutě podařilo snadno vyrovnat z rohového kopu.
Druhý poločas ovlivňoval silný vítr, který otupil útočné snahy Loděnic. Ti se museli kromě letovské obrany probíjet navíc ještě listy a květy topolů kvetoucími za brankou domácích, které prudký protivítr strhával z větví a hnal proti nim. Rozhodující branka padla v 65. minutě. Prakticky jedinou podařenou akci Letů zakončil do prázdné branky střídající Janouš. Ve zbytku utkání již Lety soupeře do žádné vážnější šance nepustili, naopak mohli výhru potvrdit, ale krásnou střelu Kratochvíla zastavilo břevno.