22. kolo A-tým FK Lety - SK Petrovice 2:1 (1:1)

21.05.2017 11:51

22. kolo FK Lety - SK Petrovice 2:1 (1:1) Cipra, Čermák

 

Sestava: Sňozík - Rosenkranz, Šmerda, Josef Baubín, Marek Baubín - Poslední (79. Dominik Kischer), Kratochvíl (90. Janich), Jarolím, Růžička (60. Jiří Kischer) - Čermák (88. Císař), Cipra (85. Turek)

 

Pohledný a bojovný fotbal předváděly oba týmy po celých devadesát minut. Domácí se ujali vedení v 7. minutě, kdy Jarolím uvolnil přesnou přihrávkou nabíhajícího Cipru, jehož střelu vyrazil brankář hostů nohou, ale na dorážku hlavou již neměl nárok - 1:0. O čtyři minuty později mohl zvýšit Poslední, ale jeho prudkou střelu vyhlavičkoval obránce hostů před brankovou čárou! Ve 14. minutě se uvolnil hostující útočník v pokutovém území, jeho přízemní střelu však chytil Sňozík. O dvě minuty se již hosté radovali, na přesný pas za domácí obranu si naběhl záložník, jenž přehodil vybíhajícího Sňozíka a dobíhající útočník dorazil míč hrudí do sítě. V 23. minutě hosté přečíslili domácí obranu, čtyři hráči postupovali na dva domácí obránce, ale po centru skončila hlavička mimo branku domácích. Deset minut nato nebezpečně vystřelil domácí Růžička, jeho pokus z 20 metrů však vyrazil brankář hostů. Hosté mohli jít do vedení v 43. minutě, kdy centrovaný míč hlavičkoval z malého vápna útočník do šibenice, v cestě míči do sítě zabránil v posledním okamžiku Sňozík.
Po přestávce se rychleji rozkoukali domácí, v 52. minutě nacentroval míč do pokutového území hostů Jarolím, kde hlavičkoval přesně k tyči Čermák - 2:1. Hosté se rozhodně nesmířili se stavem skóre a postupně získávali převahu v poli, domácí však pozorně bránili. V posledních deseti minutách hráli hosté vabank a domácím se naskytli šance zaútočit do otevřené obrany. První tutovku neproměnil Dominik Kischer, jeho únik skončil v boční síti. Další příležitost měl Jarolím, jehož střelu po průniku Josefa Baubína do pokutového území zastavil skluz obránce hostů na brankové čáře! Hosté mohli vyrovnal v 85. minutě, ale prudká hlavička šla těsně nad břevno domácí branky. Dvě minuty nato mohl definitivně rozhodnout Čermák, který své sólo zakončil slabým lobem, se kterým si brankář hostů poradil. Domácí získali další tři body a upevnili si čtvrtou příčku v tabulce.