21. kolo dorost FK Lety - Baník Švermov 3:1 (2:0)

15.04.2018 15:00

Sestava: Chvátal – Strnad (76. Waldhauser), Calda, Veselý, Uriánek – Kubata, Koníček, Krtek (90. Vejvoda) – Přib, Bíl (87. Nguyen), Hrdlička (86. Vrátný)

V takřka letním počasí jsme na domácí půdě vyzvali Švermov, soupeř si po zápase připsal svou první porážku.  

První šance skončila brankou již ve 3. minutě. Přib vysunul Bíla, který obehrál hostujícího brankáře a zakončoval do prázdné brány – 1:0. Hrál se vyrovnaný zápas, i když hosté drželi míč na svých kopačkách častěji. Ve 20. minutě se do slibné šance dostal Přib, avšak přihrávku od Hrdličky minul. Ve 30. minutě byl ve vápně faulován aktivní Přib, pokutový kop Koníček proměnil – 2:0.  Ve 35. minutě mohl zvýšit Krtek, kterému chybělo pár centimetrů, aby doklepl centr do opuštěné brány. Hosté byli nejvíce nebezpeční po standardních situací a z nepříjemných centrů z křídelního prostoru.

Vstup do druhé půle nám nevyšel, mnohým hlavou proletěla vzpomínka na podzimní zápas ve Švermově. Hosté zahrávali trestný kop těsně před šestnáctkou, následně hostující hráč umístil míč přímo do šibenice domácí svatyně – 2:1. Rychlou odpovědí a nádherným sólem zasadil Bíl nadechujícím se hostům tvrdou ránu. Zmocnil se míče, obehrál několik obránců a skoro z brankové čáry poslal míč do šibenice na zadní straně brány – 3:1. Ve zbývajícím čase se hosté pokoušeli o zvrat, avšak většinou se zastavili před naším vápnem. Nejvíce nebezpeční byli stále z rohových kopů a ze standardních situací před vápnem.

Branky: 2x Bíl, 1x Koníček (pen.)

Foto ze zápasu zde