21. kolo A-tým FK Lety - FK Dobříč 1:0 (0:0)

13.05.2018 07:26

21. kolo FK Lety - Dobříč 1:0 (0:0) Chalupa

Sestava: Sňozík - Rosenkranz (30. Janich), Cipra, Josef Baubín, Marek Baubín - Turek, Kratochvíl, Jarolím, Dominik Kischer (42. Martin Kischer) - Čermák, Chalupa


Po odstoupení týmu Hostomic ze soutěže nastoupili domácí po 2 týdnech k dalšímu utkání, ve kterém byli jasným favoritem. Ale tak jak to často bývá, outsider potrápil favorita. Hosté od počátku pozorně bránili a čekali na svoji příležitost. V 7. minutě si naběhl útočník hostů na kolmý pas za obranu, přehodil vybíhajícího Sňozíka a míč skončil na tyči domácí branky. V 18. minutě nastřelil Jarolím z trestného kopu břevno branky hostů. Tři minuty nato se položil Čermák do centru, ale brankář hostů stačil jeho střelu vyrazit na roh. Hosté zahrozili v 33. minutě, kdy se k trestnému kopu postavil Kadlec, jeho ránu z více než 30 metrů vyrazil Sňozík nad břevno. Minutu před přestávkou vyrazil brankář hostů další nepříjemný trestný kop Jarolíma na roh.
Po poločasové přestávce udeřili domácí v 49. minutě, na pas Jarolíma si naběhl Chalupa a nedal žádnou šanci vybíhajícímu brankáři hostů - 1:0. Domácí ve snaze přidat druhý gól se nastěhovali před branků hostů, kde několikrát skvěle zasáhl brankář hostů a ještě navíc zahazovali své šance jak na běžícím pásu. Brankář hostů vychytal příležitosti Chalupy, Jarolíma, Čermáka. Navíc Čermák dvakrát spálil jasnou tutovku. Za zmínku stojí gesto hostů v 90. minutě, kdy rozhodčí nařídil trestný kop z hranice pokutového území ve prostěch hostů, ač byl faulován domácí Martin Kischer. Hosté nabínutou příležitost odmítli a trestný kop zakopli do zázemí! Nevídané gesto fair-play!