2. kolo B-tým: Dobříč - FK Lety B 4:1 (1:0)

31.08.2008 00:00 Mnohem lepší utkání předvedlo naše béčko na hřišti soupeře a po celou dobu utkání diktovalo tempo, ale soupeř udělil lekci vstřelením 2 gólů z přímých kopů. Za krásného slunného sobotního odpoledne nastoupil náš tým takto:
Štěpán - Císař, Demjanenko M., Demjanenko R., Kapoun - Gregor, Škrleta (85. Kárník), Šindelář, Tláskal - Frolík, Kučera (70. Miška)

Prvních deset minut utkání naznačilo, že se bude hrát dobrý fotbal, protože hned od začátku se zastřelovali jak domácí tak i hosté. V 8.minutě dostal přihrávku na půli hřiště Frolík, krásně si obhodil obránce, jenž sledoval jen jeho záda, a pokračoval sám na brankáře. Sólo však zakončil vysoko nad branku soupeře. V 11. min po Tláskalově podskočení míče se soupeř natlačil před naše vápno a ve skrumáži viděl rozhodčí faul na domácího hráče. Kopu se ujal nejlepší hráč domácích a z 20 m přesnou střelou nedal Štěpánovi šanci 1:0. Lety se však nevzdali a hned o 3 minuty později se nejlépe ve vápně soupeře orientoval Kučera a poslal míč do sítě. Rozhodčí však viděl nedovolený zákrok a gól neuznal. Minutu na to hlavičkoval Škrleta do břevna. Domácí najednou nevěděli, co mají hrát a byli zaskočeni tlakem hostů. Následovalo dalších několik akcí na branku domácích, ale žádná střela se nevešla mezi tyče. Protiútoky domácích končily na dobře organizované obraně hostí. Ve 24.minutě rozladění domácí nesouhlasili s výrokem sudího a vykoledovali si žlutou kartu. Na hře se však nic nezměnilo a domácí byli stále pod tlakem. V 31. minutě se v nadějné pozici Frolík, míč však doběhl brankář a došlo ke střetu obou hráčů. O 3 minuty později si vysloužil další kráč domácích žlutou za připomínky k rozhodčímu. Ve 40. a 45.minutě po krásných akcích našeho béčka se dostal vždy k zakončení Kučera a poslal míč do sítě. V obou případech však po odmávání asistentem rozhodčího domnělý ofside rozhodčí odpískal a góly neuznal. Poločas skončil tedy 1:0.

Drůhá půle začala stejně dobře jako první končila, s tím rozdílem že tato akce byla v pořádku. V 46.minutě po ukázkové kombinaci hostujícího týmu si naběhl na Kučerou kopnutý centr Frolík a hlavou poslal míč do brány 1:1. Domácí byli jako opaření a o minutu později se sám Kučera chtěl prosadit, domácí brankář byl však proti a srazil se s naším útočníkem. Tento střet vyhodnotil sudí jako útočný faul a udělil Kučerovi žlutou kartu. V 56.minutě po ojedinělé šanci domácích byl faulován před pokutový územím domácí hráč. Domácí dalším kopem dokázali, že volné kopy umí a přes zeď se opět trefili 2:1. Lety však v tlaku pokračovali a v 63.minutě našel míč Kučeru, ale rozhodčí opět viděl ofside. 2 minuty na to z rohového kopu hlavičkoval Demjanenko R. do pravého horního růžku soupeřovy brány, ale gólman domácích byl blízko a míč s pomocí tyče vyrazil, po následné dorážce pálil Kučera z ostrého úhlu mimo. Minutu nato ve výhodném postavení nezužitkoval hlavou centrovaný míč Gregor. Další šanci změnit stav měl Demjanenko M., ale jeho střela skončila na břevně. Hosté hráli o všechno a jen na 3 obránce ale gól ne a ne vstřelit. A tak přišel trest v 76.minutě do otevřené obrany pronikl z leva domácí hráč a střelou z hranice vápna překonal hostujícího brankáře 3:1. Další letovské šance nevyústili v góly a domácí už si výsledek hlídali. V nastaveném čase se v 95.minutě trefili ještě jednou domácí 4:1. Konečný výsledek však neodpovídal dění na hřišti. Ale domácí vytěžili z minima maximum.

Gól - Frolík
Žk - Kučera