2. kolo A-tým Sokol Nová Ves p. Pleší - FK Lety 2:1 (1:1)

31.08.2020 09:15

2. kolo Sokol Nová Ves p. Pleší - FK Lety 2:1 (1:1) vlastní

 

Sestava: Sňozík - Janich, Švejda, Měchura, Marek Baubín - Dominik Kischer, Kratochvíl (83. Cipra), Hřebeček, Jiří Kischer - Čermák, Chalupa (79. Kubata)

 

Hosté se ujali vedení v 6. minutě po kolmici Chalupy, kdy před nabíhajícím Čermákem domácí obránce usměrnil míč do vlastní branky - 0:1. Poté se začal hrát fotbal nahoru - dolů se spoustou šancí na obou stranách. Domácí měli dvě gólovky mezi 10. a 13. minutou, v obou případech výtečně zareagoval Sňozík. Ve 20. minutě se dostal po rohu ke střele z 20 metrů Švejda, jeho střelu vykopl obránce domácích z branky. Tři minuty nato postupoval po špatné zpětné přihrávce domácí útočník na branku, ale ztroskotal na Sňozíkovi. Chvíli nato spálil tutovku Chalupa, který trefil jen obránce domácích na malém vápně. Domácí vyrovnali v 41. minutě, kdy centr nedůrazně odvrátil Měchura a domácí hráč z 10 metrů neměl problém vstřelit branku - 1:1. 

Druhý poločas byl z obou stran opatrnější, ale přesto rušný. První šanci nedal Čermák, jehož střelu nadvakrát chytil domácí brankář. V 58. minutě se ocitl domácí útočník před Sňozíkem, který jeho střelu nohou vyrazil. Tři minuty poté zatáhl Švejda míč do pokutového území, jeho přihrávku před odkrytou branku neproměnil Měchura, který nastřelil domácího obránce stojícího před brankovou čárou. V 67. minutě zahrávali domácí rohový kop a z něj z bezprostřední blízkosti vstřelil rozhodující branku skluzem domácí hráč - 2:1. poté se hosté pokusili o vyrovnání, ale všechny pokusy odvrátila, někdy i se štěstím, domácí obrana. Skórě mohli navýšil i domácí, ale hlavička domácí útočníka skončila v 80. minutě vedle branky. Hosté prováhali velkou příležitost na zisk bodů, tolik promarněných šancí na hřišti soupeře se hned tak nevidí!