19. kolo: FK Lety - Dobřichovice 8:3 (2:2)

29.04.2007 00:00 FK Lety - Sokol Dobřichovice 8:3 (2:2) branky: 2x Šůra, 1x Zýka, Soukup, Šturma, Jambor (pen.), Kischer, vlastní.
Derby odvěkých rivalů před 350 diváky skončilo nečekaným výsledkem, který je vůči hostům velmi krutý. První minuty přinesly opatrný fotbal. Oba týmy se oťukávaly a čekaly na vhodnou příležitost. V 11. minutě z trestného kopu otevřel skóre střelou přes zeď domácí Zýka - 1:0. Hosté se tlačili před branku domácích a ve 14. minutě bylo vyrovnáno po rohovém kopu hostů, kdy skóroval hlavou nejmenší hráč na hřišti Pechar. Domácí kontrovali a v 19. minutě strhl vedení na stranu domácích Soukup - 2:1. Neuplynulo ani 5 minut a hosté dostali příležitost k vyrovnání, po faulu na pronikajícího útočníka hostí byla odpískána penalta. Domácí brankář Strnad se vyznamenal a střelu hostujícího Valenty kryl. Ale o minutu později již bylo opět vyrovnáno, po závaru před domácí brankou se nejlépe zorientoval hostující Šourek a z bezprostřední blízkosti vyrovnal na 2:2. V 33. minutě neuznal rozhodčí domácím gól pro ofsidové postavení.
Vstup do 2. poločasu se vydařil domácím. V 49. minutě zahrával přímý kop domácí Nádr a hostující Šourek si v tísni vstřelil vlastní branku - 3:2. Hosté nerezignovali a vypracovali si 2 gólové příležitosti. Otevřeli hru, začali hrát vabank, za což krutě pykali. Domácí mezi 56. a 68. minutou utekli třemi góly na hrozivých 6:2 (2x Šůra, 1x Šturma). Hosté nadále hráli otevřenou hru a v 81. minutě po další chybě ve vlastní obraně byl faulován Šturma v pokutovém území hostů. Nařízenou penaltu proměnil střídající Jambor - 7:2. Hosté snížili v 89. minutě střídajícím Ungerem na 7:3. Ale gólovým hodům nebyl konec, v 1. minutě nastavení uzavřel skóre na definitivních 8:3 Kischer. Výsledek je z hlediska předvedené hry k hostům nemilosrdný, domácí je převýšili v produktivitě a v nasazení v druhém poločasu, ale rozdíl 5 branek není plně vypovídající. Na obou stranách dominovala hra dopředu, trenéři nemohli být spokojeni s defenzivní činností, ale divák si přišel na své, když viděl kromě 11 gólů ještě další neproměněné šance.