18. kolo dorost: Rudná - FK Lety 1:2 (1:0)

24.04.2011 00:00 Utrápené vítězství nad 10 statečně bojujícími domácími. Branky: 2x Nesrovnal Dnes jsme odjeli do nedaleké Rudné v hodně seskládané sestavě, ale to neomlouvá výkon jedinců, kteří byli na hřišti. 3 body, které jsme získali, jsme si ani nezasloužili, spíše naopak zasloužil by si je tým, který hrál 90 minut v deseti lidech a ještě k tomu v 25 stupních. Sestava: Geissler – Váňa, Burian, Tlustý, Sklenář – Šimmer, Douděra, Nesrovnal, Císař – Meloun, Ježek. Ještě včera kolem 22:00 nás bylo 9 a díky spolupráci s žáky a ochotnému Honzovi Melounovi nás nakonec bylo alespoň 11.
Do prvního poločasu jsme jasně vstoupili lépe my, než domácí Rudná. Lépe jsme kombinovali, ale pouze k domácí šestnátce, kde naše nápady končily.
Domácí byli dopředu prakticky bezzubí, tak jsme naší jinak čtyřčlennou obranu stáhli pouze na tři a Sklenář se posunul do záložní řady a začalo to vypadat, že by se mohl dát i gól. Ve 25. minutě právě výše zmiňovaný Sklenář napřáhl z dobrých 30 m a trefil břevno branky domácích. Poté se hra odehrávala spíše na kostrbatém terénu kolem středového kruhu. O pár minut později se ve 36. minutě dostali domácí snad poprvé k naší brance a hned skórovali po obrovské chybě Geisslera, který na hranici vápna minul letící míč a domácí útočník měl poté situaci už jednoduchou. Do poločasu jsme se už nestihli vzpamatovat a do kabin jsme šli se svěšenými hlavy kvůli tragickému výkonu a také kvůli stavu negativním pro nás.
Během poločasové přestávky, jsme kluky nechali pár minut samotné v šatně, aby si sami vyříkali, co všechno dělají špatně a kdybychom do jejich diskuze nevstoupili, tak si to povídají ještě teď, opravdu prvních 45 minut bylo strašných a pro oči bolející. Do druhého poločasu jsme se sestavou trochu zamíchali a opět jsme začali kombinovat na domácí polovině, ale k větší šanci jsme se nedostali. Postupně jak čas plynul, jsme naší hru vzadu otvírali a domácí ne jednou šli sami na brankáře, ale náš brankář stál dobře postavený a míč pokaždé chytil, nebo nešikovní hráči domácích minuli branku. Nepochopitelně chtěli domácí usilovně dát branku, až se jim to vymstilo a po odkopu některého z našich hráčů se řítil Nesrovnal sám na branku a neomylně dal branku. Záhy na to, se tento samý hráč pustil do opravdu velkého sousta, ale mezi pěti obránci míč udržel a z otočky vystřelil a vstřelil druhou branku a hned se nám dýchalo mnohem lépe. Do konce utkání domácí neproměnili ještě několik slibných šancí a tak stav zápasu skončil 2:1 pro nás.

Ale tento výkon, který jsme předvedli, jsem nezažil ani v té nejnižší soutěži, která existuje. Laxní přístup, o fyzické kondici ani nemluvím, když kluci nechodí na tréninky, tak se není čemu divit, ale hlavně mě mrzí, že i tahouni, kteří táhli tým ne před rokem ale už před dvěma lety, tak ty byli odstrašující příklad pro ty mladší, kteří by se měli od nich učit. Ale hoďte tento zápas za hlavu a ukázat se budete moci během následujícího měsíce. Když to nejde individuálně a silově, tak se musíte semknout jako TÝM.