18. kolo: Březnice - FK Lety 2:3 (1:2)

21.04.2013 00:00 Cenné tři body z horké březnické půdy! Březnice - FK Lety 2:3 (1:2) 2x Kalivoda, 1x Jablonský

Sestava: Štěpán - Kratochvíl (30. Jakub Janouš), Rosenkranz, Šmerda, Zýka - Turek, Martin Janouš, Kolman, Philipp - Jablonský, Kalivoda

Cenné tři body z horké březnické půdy. Domácí hrozili od prvních minut výborně zahrávanými standardkami. V 8. minutě po rohu domácí hráč hlavičkoval do tyče. Hosté se osmělili po deseti minutách a ve 14. minutě šli po přízemním pasu středem hřiště Rosenkranze na Kalivodu do vedení - 0:1. O minutu později způsobili domácí závar před brankou, ale Šmerda míč v posledním okamžiku odkopl do bezpečí. V 19. minutě podnikli hosté další rychlý brejk do otevřené domácí obrany, míč šel po ose Kolman, Jablonský, Kalivoda a posledně jmenovaný ani napodruhé nezaváhal - 0:2. Domácí se po chvíli vzpamatovali z šoku a snažili se po úpravě skóre. V 21. minutě se dostali do šance po zaváhání Turka, kdy centr prolétl k volnému domácímu hráči, ale míč v síti neskončil, Štěpán vyběhl a Philipp stačil odkopnout. V 25. minutě mohli hosté rozhodnout, ale Turek před domácím brankářem míč nepřesně zpracoval. V 33. minutě domácí po přesně zahraném rohu snížili hlavou na rozdíl jednoho gólu - 1:2. O minutu později vystřelil Turek, brankář domácích míč vyrazil před sebe, ale Kalivoda nestačil míč vrátit do sítě. V 36. minutě mohlo být srovnáno, střela domácích těsně minula branku! Další nebezpečí před brankou hostů zahrozilo ve 42. minutě, po další standardce skončila hlavička vedle branky.
Po přestávce zahrozili domácí v 47. minutě po rohu, ale míč po hlavičce skončil vedle branky. V 52. minutě udělal Kolman z domácích slalomové tyčky, ale jeho střelu vyrazil brankář domácích na roh. Další šanci si vypracovali hosté v 59. minutě, ale míč po centru ze strany stačili domácí na poslední chvíli odvrátit. O minutu později mohl Kalivoda završit svůj hattrick, ale jeho střela skončila těsně vedle branky. V 62. minutě vybojoval Philipp míč na vlastní polovině, přihrál jej na Kolmana, který jej patičkou prodloužil na rozběhnutého Jablonského, který obešel vše, co mu stálo v cestě - 1:3. O dvě minuty později hlavičkoval v dobré příležitosti Martin Janouš vedle domácí branky. Domácí po další dobře zahrané standardce způsobili v 69. minutě závar před brankou, ale míč nakonec ze skrumáže vylovil Štěpán. V 72. minutě sólo Kalivody skončilo po zákroku domácího brankáře rohovým kopem. Domácí snížili v 88. minutě na rozdíl jednoho gólu po zaváhání hostující obrany, kdy na přetažený centr nikdo nereagoval a vrácený míč před branku dorazil domácí hráč pohodlně do sítě - 2:3. V 90. minutě postupoval Jakub Janouš sám na domácího brankáře, ale jeho střelecký pokus domácí brankář nohou vyrazil.