17. kolo dorost FK Lety - SK Litavan Bohutín 2:2 (2:2)

16.04.2017 13:36

V prvním jarním domácím zápase jsme přivítali hosty z Bohutína, kteří hrají o čelo tabulky.

Po ustrašeném vstupu do utkání jsme již ve 13. minutě prohrávali o dvě branky a vypadalo to na jednostrannou záležitost. Naštěstí to domácí nezabalili a začali proti fyzicky vyspělejším hostům bojovat. Hosté častěji drželi míč a pokoušeli se o postupný útok, naopak my chtěli využít pomalejší obrany soupeře a chodit do rychlých protiútoků. Jeden takový vyšel v 19. minutě, po kterém Záhora vystřelil před vápnem a míč skončil v síti – 1:2. Z dalších dvou následujících podobných situací jsme nastřelili pouze břevno. Obrovskou šanci měli také hosté, když jejich útočník nastřelil z malého vápna jen břevno. Důležitý moment v zápase přišel ve 43. minutě, Záhora po úniku přeloboval brankáře a vstřelil gól do kabin, který nám hodně psychicky pomohl – 2:2.

Hosté po začátku druhé půle zvyšovali tlak. Co nezachytila dnes velice disciplinovaná a poctivá obrana, musel vyřešit svými fantastickými zákroky brankář Chvátal. Když jsme přežili vystupňovanou hostující aktivitu, která přišla kolem 75. minuty hry, vytvořili jsme si několik dobrých brankových příležitostí. V 80. minutě zahrával Kischer trestný kop, který vystřelil přímo na bránu, ale hostující brankář stačil s vypětím všech sil míč směřující do šibenice vyrazit na roh. V 88. minutě mohl rozhodnout Růžička, který doklepával odražený míč do opuštěné brány, ale obránce stačil střelu zablokovat.

Domácí hráči nechali na hřišti všechno a po nepovedeném vstupu dokázali proti těžkému soupeři vyrovnat. Oba dva týmy mohly výhru strhnout na svoji stranu, ale výsledná remíza je spravedlivá.

Branky: 2x Záhora

Zápis o utkání na webu FAČR