16. kolo dorost: Byšice - FK Lety 3:0 (1:0)

10.04.2011 00:00 Vysoká prohra po katastrofálním výkonu!!! Podrobný komentář uvnitř. Dnes 10.4. jsme zavítali na půdu posledního celku Vitana Byšice. První dvě porážky jsme si mysleli, že jsou zaviněním zraněných našich opor, ale dnešní zápas všechna naše mínění vyvrátil. Řekl bych jen tři slova – trénink, disciplína, nasazení !!! Pokud naši kluci nepochopí, co v těchto 3 faktorech spočívá nebo co znamenají, tak ať si přehrají minulý rok a půl, kdy na tréninky chodilo minimům 15 lidí a nyní se tam občas sejdeme i v 8 a to je velké číslo v našich statistikách.
Teď už k dnešnímu zápasu. Jak jsem řekl, přijeli jsme jako třetí tým tabulky na půdu jasně posledního celku a hned od začátku to vypadalo, jak kdyby hrál poslední s předposledním, to nebyl fotbalový zápas a krásné podívání, ale to byla parodie na fotbal a normálně bych hlavně našim klukům zakázal používat slova hráli a fotbal, protože my jsme ten fotbal prostě nehráli!!!
Na začátku utkání jsme naše kluky uklidňovali, ať zvednou hlavu a začnou hrát ten hezký fotbal na který jsme byli od nich zvyklí. Na začátku zápasu, když jsem viděl mlaďounký a nevyspělý tým domácích, tak jsem si v duchu řekl, že tady musíme vyhrát (snad mně nikdo neslyšel). Naši kluci vlezli na hřiště, jako kdyby se nic nemohlo stát. Prvních 15 minut se hrálo spíše u středu hřiště a nikdo ničím nevynikal, až za zmínku stojí pohledná akce ve 22. minutě, kdy dostal dlouhý míč od Davida Váni přesně na nohu Radek Girga, který si obhodil obránce a z hranice vápna bránu minul. Poté se hrálo na dobře připraveném trávníku spíše uprostřed a všechny akce končili na hranici obou vápen. Od 33. minuty začínali iniciativu přebírat hráči domácích. Ve 34. minutě domácí brankář vykopl dlouhý míč na souboje domácího útočníka s Lukášem Buriánem, který nesmyslně nešel do souboje hlavou ale nohou, kterou pouze míč ztlumil rychlému útočníkovi do běhu a ten už se s ničím nemazal a z hranice vána prostřelil vše co mu stálo v cestě – 1:0. Zbytek zápasu, jsme si my nevytvořili žádnou kloudnou přihrávku natož nějakou šanci. Naše každá 2. nebo 3. přihrávka končila na kopačkách domácích a nebo v autu.
Do druhého poločasu jsme udělali nějaké taktické změny a to s jasným cílem rychle vstřelit branku a utkání otočit – jenže! Dlouho se hrálo, nebo spíše nehrálo, protože jak my tak domácí si nepřihráli na 5 m přesně a opravdu to chvílemi vypadalo jako zápas dětí, co hrají fotbal 14 dní. V 63. minutě přišel rychlý brejk po naší ztrátě ve středu hřiště, kdy jeden hráč na sebe nalákal tři hráče, přes které dokázal odcentrovat, ale zblokovaný míč se dostal na hranici vápna, kde si kluk všiml špatně postaveného brankáře a skóroval na 2:0.
Hru jsme následně otevřeli a hráli jsme systém 3-4-3, ale ani v tomto sytému nepřišla žádná šance ani náznak o nějakou šanci, až na pár střel, které horko těžko dolétli k domácímu brankáři, jsme se nikam nedostali. Nakonec v 81. minutě přišel od domácího středního záložníka dlouhý míč za obranu, které utekl krajní hráč, na kterého vyběhl náš brankář, ale tomu se nepovedlo centr zastavit a domácí útočník už měl potom snadnou práci uklidit míč do prázdné brány. Zbytek utkání naši kluci rezignovali a zápas už jen dohrávali.

Ještě pár vět k našim klukům. Když nebudete chodit na tréninky tak se výsledky v dobré neotočí, neděláte ostudu jen nám ale hlavně sami sobě na hřišti – co z toho plyne, chodit na tréninky a od teď to bude tak, nechodíš = nehraješ!!! Další věc je, že poslední dobou z týmu, teda ono se tým ani snad nedá říct, necítím žádnou týmovou atmosféru, já chápu, že se někomu nedaří, ale tak to za něj musí vzít dalších 10 lidí, co je na hřišti a ne mu akorát nadávat, tím nikomu nepomůžete!
Zvedněte hlavy a příští týden máte možnost reparátu a to jak po herní stránce tak i po bodové…
Lukáš Rada