14. kolo Podlesí - FK Lety 1:4 (0:3)

02.05.2013 00:00 Podlesí - FK Lety 1:4 (0:3) 2x Jablonský, 1x Kratochvíl, Kalivoda

Sestava: Štěpán - Rosenkranz (81. Jakub Janouš), Šmerda, Martin Janouš, Zýka - Turek, Kratochvíl, Kolman, Philipp - Jablonský (88. Sochacký), Kalivoda

V odloženém utkání podali hosté soustředěný a organizovaný výkon a zaslouženě si odvážejí tři body. Domácí si vypracovali brankovou příležitost ve 2. minutě, ale Štěpán včasným vyběhnutím vyrazil míč na roh. O minutu později nastřelil Kolman z úhlu boční síť domácí branky. Ve 14. minutě se dostal po přízemní kombinaci do pokutového území Kalivoda, ale jeho střelecký pokus byl v posledním okamžiku zblokován na roh. V 17. minutě šli hosté do vedení, Jablonského centr hlavičkoval do branky Kratochvíl - 0:1. O dvě minuty později se do šance dostali domácí, ale oba pokusy byly zblokovány hostující obranou. V 22. minutě zatáhl míč do křídla Philipp a s jeho přízemním centrem si již v pokutovém území Kalivoda věděl rady - 0:2. Čtyři minuty nato, se dostal do výhodné pozice Philipp, ale domácí brankář byl na místě. V 34. minutě po rychlém protiútoku se dostal do pokutového území Kalivoda, kde byl v šanci faulován. Z nařízené penalty upravil skóre Jablonský na 0:3. Do přestávky mohl zvýšit ještě Jablonský, ale jeho sólo vyrazil domácí brankář na roh.
Do druhého poločasu vstoupili domácí jako vyměnění. Po vystřídání dvou hráčů se tlačili před branku hostů a snažili se o zkorigování nepříznivého výsledku. V 58. minutě došlo k zaváhání v obraně hostů a za faul v pokutovém území byla nařízena druhá penalta. Z ní domácí snížili na rozdíl dvou branek. Domácí pokračovali v náporu a nepouštěli hosty do jejich kombinační hry. V 64. minutě bravurně chytil Štěpán technický přímý kop domácích. Hosté se začali vymaňovat z náporu domácích a v 68. minutě po centru Kolmana hlavičkoval v dobré příležitosti Jablonský do náruče domácího brankáře. Domácí zahrozili v 70. minutě, sólo domácího hráče nikdo nezastavil a jeho přízemní centr špatně trefil dobíhající útočník. V 74. minutě bylo rozhodnuto, z rychlého protiútoku putoval míč po ose Kolman, Kalivoda k rozběhnutému Jablonskému, který tentokrát svůj nájezd zakončil gólem - 1:4. Za zmínku ještě stojí pokus Philippa v 79. minutě, kdy jeho střela skončila po zásahu domácího brankáře rohovým kopem. V 83. minutě unikl Jablonský, ale v rodící se příležitosti byl stažen a domácí stoper putoval do kabin. V 90. minutě pronikl z křídla do pokutového území domácích Kolman, ale jeho zakončení vyrazil domácí brankář nohou.