13. kolo dorost SK Litavan Bohutín - FK Lety 3:5 (1:5)

05.11.2017 17:33

Sestava: Chvátal – Babiak, Veselý, Květoň, Calda – Přib, Koníček, Krtek (86. Waldhauser) – Hrdlička (83. Vrátný), Bíl (66. Matoušek), Záhora © (88. Vyleta)

Cenný skalp na hřišti silného soupeře.

Utkání začalo ihned velice svižně. V 5. minutě šel do vápna centr od Hrdličky, domácí bek netrefil míč, a ten se tak dostal až k Záhorovi, který neměl problém překonat brankáře – 0:1. Dobrý vstup do utkání pokazila v 8. minutě chyba v komunikaci, kterou domácí zužitkovali – 1:1. Naštěstí nás tato chyba nerozhodila a my tak pokračovali v dobrém výkonu. Ve 21. minutě nacentroval Bíl míč na Hrdličku, který se hlavou nemýlil – 1:2.  Ve 30. minutě se opakovala situace jako při prvním vstřeleném gólu, ale nyní Záhora natrefil brankáře. Záhora své zaváhání napravil ve 35. minutě a dělovkou navýšil brankový rozdíl – 1:3. O minutu později upláchl obraně Bíl, který vstřelil svůj první dorostenecký gól – 1:4. Výborný výkon dorostenců v prvním poločase podtrhl Krtek ve 44. minutě, jeho pokus ze 30 metrů skončil pod břevnem, i jeho gól byl premiérový – 1:5.

V druhém dějství se domácí zvedli, ale obrana předváděla poctivý a organizovaný výkon. Ihned po přestávce se řítil sám na brankáře Hrdlička, který nemířil přesně. Chvíli poté ho napodobil i Záhora. Domácí si vytvořili dvě nebezpečné standardky, chyběla jim ale přesnost. Snížení přišlo v 76. minutě z rohového kopu – 2:5. Když svoji zajímavou šanci nevyužil Vrátný, Vyleta a ani Waldhauser, vstřelili gól domácí v 90. minutě – 3:5.

 

Branky: 2x Záhora, 1x Bíl, Hrdlička, Krtek