5. kolo A-tým Sokol Nová Ves pod Pleší - FK Lety 2:1 (2:0)

04.09.2022 06:32

5. kolo Sokol Nová Ves pod Pleší - FK Lety 2:1 (2:0) Koštialik

 

Sňozík - Janich, Švejda, Cipra, Měchura (83. Krtek) - Květoň (66. Kubata), Kratochvíl (87. Kustoš), Hřebeček, Marek Baubín - Koštialik, Chalupa

 

Zápas dvou rozdílných poločasů. V 5. minutě nařídil rozhodčí pokutový kop pro domácí, který viděl snad jen on sám. Domácí se z proměněného pokutového kopu ujali vedení  - 1:0. Od této chvíli vystupňovali domácí svůj tlak a vypracovali si další příležitosti, které však zůstaly neproměněny. V 22. minutě byl nařízen další pokutový kop, který ale chytil výborný Sňozík! Chvíli nato nastřelili domácí tyč. V 27. minutě se uvolnil na útočné polovině domácí hráč a své sólo zakončil přesnou střelou k tyči - 2:0. Po druhé obdržené brance se hosté vzpamatovali a začali ohrožovat domácí branku. Mezi 31. a 34. minutou si hosté vypracovali několik příležitostí ke skórování, největší z nich neproměnil Koštialik, který se ocitl sám před domácím brankářem, kterého přehodil, ale jeho lob skončil těsně vedle domácí branky.
Druhý poločas začal obrovskou šancí domácích, kdy domácí hráč netrefil opuštěnou branku. V 51. minutě našel centr z křídla hlavu Chalupy, ale jeho hlavička těšně minula domácí branku. V 54. minutě přihrál Květoň nabíhajícímu Koštialikovi, který z úhlu střelou pod břevno překonal domácího brankáře - 2:1. Poté se hosté snažili o vyrovnání, velkou příležitost prováhal Hřebeček, který v pokutovém území domácích namísto střely ještě volil přihrávku a domácí se stačili ubránit. Ve zbytku utkání domácí za cenu všech prostředků již výsledek ubránili.