3. kolo A-tým FK Lety - Spartak Rožmitál p. Tř. 4:1 (3:0)

15.08.2021 07:11

3. kolo FK Lety - Spartak Rožmitál 4:1 (3:0) Chalupa, Čermák, Dominik Kischer, Švejda

 

Sestava: Štěpán - Janich, Švejda, Cipra, Marek Baubín - Král (83. Květoň), Kratochvíl, Dominik Kischer, Jiří Kischer (72. Kubata) - Chalupa (54. Veselý), Čermák (85. Koštialik)

 

Mistrovské utkání hrané po více než 9 měsících navic ve velikém vedru bylo zpočátku nervózní. První příležitost měli domácí, po centru Janicha hlavičkoval Jiří Kischer nad branku. Ve 12. minutě se ujali domácí vedení, na centr Jiřího Kischera si na běhl Chalupa a hlavou skóroval - 1:0. Hosté zahrozili v 16. minutě, hlavou prodloužený pas za obranu skončil zablokováním hostujícího útočníka na hranici velkého vápna. Ve 20. minutě mohl zvýšit náskok domácích Jiří Kischer, ale jeho střelu stačil obránce zblokovat na roh. V 29. minutě unikl obraně hostů Čermák a své sólo zakončil brankou - 2:0. Minutu nato mohl zvýšit náskok domácích Král, ale jeho lob skončil mimo branku. Třetí branku připojil Dominik Kischer v 37. minutě střelou zpoza velkého vápna - 3:0. Do poločasu ještě domácí Janich ohrozil branku hostů, ale jeho průnik skončil nad brankou.
Druhý poločas byl úplně jiný, hosté se osmělili a najednou jich bylo plné hřiště. Sice první šanci měl domácí Čermák, jehož hlavička těsně minula branku hostů, ale pak ovládli hru hosté. Jejich snaha byla korunována přesnou hlavičkou Steinbauera v 52. minutě, jež skončila v domácí síti - 3:1. Obrovskou šanci měli hosté v 61. minutě, nejprve Štěpán v domácí brance vyrazil prudkou střelu na břevno a následující dorážku z bezprostřední blízkosti osamoceného útočníka hostů zázračně vyrazil na roh! Snahu o zdramatizování utkání uťal v 65. minutě Švejda, kdy přízemní střelou upravil na konečné skóre - 4:1. Poté se utkání už jen dohrávalo, domácímu Čermákovi a Květoňovi překazil hostující brankář jejich velké příležitosti.