11. kolo A-tým FK Olympie Zdice - FK Lety 4:2 (2:0)

15.10.2023 06:28

11. kolo FK Olympie Zdice - FK Lety 4:2 (2:0) Koštialik, Veselý

 

Sňozík - Ward (79. Michal Květoň), Švejda, Janich, Měchura - Jiří Kischer, Pechar, Poslední, Krtek (63. Polák) - Koštialik, Veselý

 

Výborná ofenziva domácích slavila zasloužený úspěch. V úvodu v 6. minutě po prudkém centru hlavičkoval Ward do břevna vlastní branky, od kterého se míč odrazil do Měchury a následně skončil v síti - 1:0. Poté se několikrát vyznamenal Sňozík, který vychytal několik sólových průniků domácích! V 24. minutě ztratil Jiří Kischer míč na vlastní polovině a z rychlého protiútoku domácí podruhé trestali - 2:0. Domácí pokračovali v zahazování šancí, při kterých se několikrát vyznamenal Sňozík. Hosté poprvé ohrozili branku domácích po střele Švejdy, ale nikdo z hostů nedobíhal k vyraženému míči. Další příležitost hostů zmařil domácí brankář, který nohou vyrazil přízemní střelu Koštialika.
Druhá polovina již byla vyrovnanější. Další šanci domácích zablokovala v posledním okamžiku obrana hsotů. Chvíli nato se dostal do sóla Veselý, ale domácí brankář jeho pokus vyrazil včasným vyběhnutím. V 66. minutě hlavičkoval nikým neatakován domácí útočník potřetí do sítě - 3:0. Domácí pokračovali v náporu, ale skóre se do 83. minuty neměnilo, kdy Sňozíkovi odskočil míč k domácímu útočníkovi, který si již se svou šancí věděl rady - 4:0. Hosté se nesmířili s debaklem a v 85. minutě po přihrávce Posledního snížil Koštialik - 4:1. V nastavení snížil Veselý po zpětné přihrávce Koštialika na konečných 4:2.