11. kolo A-tým FK Lety - SK Slavia Jesenice 3:1 (2:0)

16.10.2022 06:56

11. kolo FK Lety - SK Slavia Jesenice 3:1 (2:0) 2x Měchura, 1x Cipra

 

Junek - Šmerda, Cipra, Janich, Měchura - Hřebeček (82. Veselý), Kratochvíl (90. Květoň), Černý, Dominik Kischer, Jiří Kischer (88. Krtek) - Koštialik

 

Domácí zahájili utkání náporem a hned v 6. minutě se ujali vedení, na centr Černého si naběhl Měchura a jeho hlavička skončila v síti - 1:0. Prakticky stejný scénář se odehrál v 11. minutě, Černého centr hlavičkoval Měchura do branky - 2:0. Poté se hosté vzpamatovali z šoku a získávali postupně převahu. Do přestávky si vypracovali dvě šance, jedna z nich skončila na tyči domácí branky.
Druhý poločas začal náporem hostů, ale zahřmělo na druhé straně. V 60. minutě rozehraný trestný kop Černého hosté odvrátili jen k Ciprovi, který dorazil míč do branky - 3:0. Hosté rychle snížili v  64. minutě, kdy rozhodčí posoudil souboj Cipry s hostujícím útočníkem za faul v pokutovém území domácích. Hosté z nařízené penalty snížili na 3:1. Hosté se poté usadili na polovině domácích, ale pozorná obrana odolávala. V 82. minutě zlikvidoval Junek v brance domácích prudkou střelu z hranice pokutového území. Chvíli nato chytil Junek nadvakrát přímý kop hostů. Z následného protiútoku se dostal střídající Veselý do úniku, ale ve finální fázi nedokázal dostat míč do branky hostů. Domácí tak vybojovali cenné body v boji o záchranu.