1. kolo A-tým SK Tlustice - FK Lety 2:1 (0:0)

06.11.2022 06:09

1. kolo SK Tlustice - FK Lety 2:1 (0:0) Černý

 

Sňozík - Měchura, Švejda, Janich, Marek Baubín (64. Čermák) - Hřebeček (78. Krtek), Kratochvíl, Cipra, Černý, Dominik Kischer - Veselý (61. Koštialik)

 

Domácí zahájili utkání náporem a hned v úvodu po rohovém kopu orazítkovala hlavička tyč branky hostů, odkud se odrazila do zámezí. Hosté se pomalu osmělovali a vyrovnali hru. velkou příležitost měl po rohovém kopu Janich, ale jeho dorážku zastavil domácí obránce. Chvíli nato měl velkou příležitost Veselý, který si po průniku Hřebečka po křídle netrefil domácí branku. Domácí kontrovali, po rychlém protiútoku přeletěl dlouhý centr k nabíhajícímu hráči, jehož střelu z 10 metrů vyrazil Sňozík na roh. Před přestávkou se dostal odražený míč k Hřebečkovi, který z dálky těsně minul domácí branku.
Po přestávce měli jasnou gólovku hosté, Švejda nacenroval míč do pokutového území, kde hlavičku stačil domácí brankář vyrazit z brankové čáry a následná dorážka skončila těsně vedle domácí branky. Nedáš, dostaneš, stále platí. Domácí mezi 57. a 64. minutou dvakrát skórovali po standardních situacích, kdy obrana hostů dala prostor domácímu útočníkovi ke dvěma dorážkám - 2:0. V 70. minutě snížil z nařízeného pokutového kopu Černý za podražení pronikajícího Koštialika v pokutovém území domácích - 2:1. Hosté se od tohoto okamžiku snažili o vyrovnání, ale obrana domácích do konce utkání odolala několika nebezpečným centrům a závarům před svojí brankou.