Nově založený B-tým - hodnocení

12.12.2023 11:47

 

Máme za sebou podzimní část našeho "B" týmu, který opět po 11 letech neaktivity obnovil svojí účast ve fotbalové mapě České republiky.

Naše družstvo bylo nalosováno do IV. třídy skupiny B okresu Praha - západ, kde se původně měl utkat s vedlejší klubem ze Řevnic, jež by nabídlo zajímavé utkání, ale bohužel den před losovacím aktivem svojí účast v nejvyšší okresní soutěži odhlásilo družstvo Zbuzan a mužstvo Řevnic bylo tak nalosováno do IV. třídy skupiny A a naše družstvo tak přišlo o velmi zajímavé derby. K našemu mužstvu byla nalosována tato družstva: Červený Újezd "B", Dobříč, Jeneč "B", Statenice, Středokluky "B", Tuchoměřice "B" a Úhonice. Naše skupina má celkem 8 mužstev a náš tým se tak poprvé setkává s velmi zajímavým modelem, kdy se svými soupeři za sezónu odehraje celkem 3 utkání, což znamená to, že s některými soupeři odehraje svá utkání 2x venkovním hřišti a s dalšími 2x na domácí půdě. Následně i možnost opakovaného střídání do 80. minuty utkání přináší výhody, které naše družstvo mohlo využít při větším počtu hráčů na  soupisce.
Podzimní část sezóny začalo naše družstvo na domácím hřišti proti družstvu Tuchoměřic "B". Jelikož se jednalo o první utkání našeho družstva, bylo utkání z našeho pohledu velmi nervózní a po celý zápas plné nepřesností. První poločas si troufnu říci, že i mužstvo hostí bylo lepší a mělo více šancí ke skórování. Ale druhou půli již naše družstvo využilo lepší kreativitu a lepší fyzické kondici a díky gólům Davida Koštialika a Jana Bělika vyhrálo první zápas 2:0.
Druhý zápas vyjíždělo naše "B" mužstvo do Jenče proti místnímu "B" družstvu. V tomto utkání se bohužel ukázalo to, že pokud se neproměňují jasné šance, těžko se vyhrává. Domácí družstvo z ojedinělé šance otevřelo skóre, ale naštěstí během deseti minut vyrovnal Matyáš Vrátný a utkání skončilo remízou 1:1. 
Následná utkání již probíhala v režii našeho družstva. Utkání proti týmu Červeného Újezdu "B" skončilo jasnou výhrou 10:0 na domácí půdě, zápas proti Středoklukům "B" skončil další jasnou výhrou 7:1. Další zápas sice výsledkově skončil méně jasnou výhrou proti domácímu družstvu Statenic 5:2, ale naše družstvo většinu času drželo míč na vlastních kopačkách, ale díky velkým chybám hostující obrany domácí družstvo 2x skórovalo. Další utkání na domácí půdě proti družstvu Úhonic skončilo jasnou výhrou našeho týmu 8:0. 
Mezi nejtěžší zápas podzimní sezóny patřilo určitě utkání v nedaleké Dobříči, kdy se hrálo se velmi nepříznivého počasí a našemu družstvu se nedařila kombinace a držení míče na vlastních kopačkách. Nakonec naše družstvo dvěma góly vyhrálo toto těžké utkání a nadále se drželo v popředí tabulky. 
Další dvě utkání odehrálo naše "B" družstvo na domácí půdě, kde vyhrálo naprosto jasným rozdílem nad týmy Středokluk "B" 8:0 a Statenic 10:1. 
Poslední utkání na půdě Úhonic patřilo mezi ten nejnapínavější zápas podzimní části. Zápas začalo naše družstvo tak, jak hrálo většinu podzimu, jasnou kombinační a fyzickou hrou, se kterou většina družstev má velký problém. Během půlhodiny zápasu naše družstvo vedlo 3:0 a vypadalo to na další zápas, kdy se ukáže, kolik nakonec naši střelci vstřelí gólů. Domácí družstvo však rychle snížilo do poločasu a následně během začátku druhého poločasu vyrovnalo na 3:3. Místo, aby družstvo domácích využilo psychologické výhody a tlačilo dál na naše hráče, začali domácí bránit remízový výsledek a hostující hráči se oklepali z nečekaných gólů a začali postupně znovu tlačit domácí v jejich pokutovém území. Nakonec devět minut před koncem rozhodl pro naše družstvo Lukáš Květoň a i přes závěrečný tlak naše družstvo udolalo družstvo domácích a vyhrálo utkání 4:3.
Podzimní část naše "B" družstvo ukončilo s bilancí devíti výher a jedné remízi s pozitivní bilancí 57:8. Nejlepšími střelci se stali s devíti brankami David Koštialik a Matyáš Vrátný, následovali je Marek Chvátal s osmi góly, Lukáš Květoň se sedmi góly. Dálšími střelci jsou Tomáš Krtek se čtyřmi góly, Michal Květoň, Milan Zevl, Petr Kalivoda, Ondřej Přib se dvěma góly a po jednom gólu vstřelili Daniel Holý, František Spousta, Daniel Kalivoda, Jan Bělik, Tomáš Pechar a Martin Kocman.
Nakonec musím pochválit naše všechny hráče, ale obzvlášť hráče dorosteneckého týmu, kdy většina hráčů odehrála během jednoho dne dvě utkání (kromě domácího utkání se Středokluky "B", kdy hráli většinou hráči "A" týmu) a fyzicky tak dosáhli svého maxima. Za celé vedení letovského fotbalu zaslouží uznání a potlesk. Též děkujeme hráčům "A" týmu, kteří chodili si ve svém volném času zahrát za "B" tým a pomáhali tak dorostencům svojí zkušenosti a kvalitou a pomohli k vítězství našeho družstva.
V jarní části čeká naše družstvo 11 těžkých utkání, mimo jiné s družstvem Jenče "B", které má stejný počet bodů, ale nižší počet vstřelených gólů, ale žádné z utkání nebude jednoduché a nesmí se tak nic podcenit a k postupovým výsledkům přistupovat se vší odpovědností a chodit na zimní přípravu zodpovědně.