Návštěva partnerského klubu SV Rot-Weiss Ailertchen

09.07.2015 10:27

 Návštěva partnerského klubu SV Rot-Weiss Ailertchen, kraj Westerwald, Spolková republika Německo

 

Ve dnech 3.-5.7.2015 jsme se zúčastnili oslavy 70. výročí založení partneského klubu SV Rot-Weiss Ailertchen. S tímto klubem začaly naše vztahy již v létě 1989. Od té doby probíhají pravidelně vzájemné návštěvy mezi oběma kluby.

 

Po příjezdu jsme byli v pátek 3.7. uvítání v Elbbach hale na stadionu. V sobotu 4.7. proběhla návštěva letiště v Ailertchenu (letecký sportovní klub a klub parašutistů), mateřské škoky a mléčné farmy v nedalekém okolí (rosenthaler Hof). V podvečer nás čekalo přátelské utkání mezi kluby. Na malém hřišti se utkali sestavené týmy (7+1). Po tuhém boji a zodpovědném výkonu jsme vyhráli - 0:3 (0:2).

Večer jsme strávili v příjemném prostředí místního stadionku.

V neděli nás čekal společný brunch s hostiteli. Před polednem jsme se rozloučili a vydali na zpáteční cestu k našim domovům.

 

  

Všem účastníkům patří velký dík za vzornou reprezentaci FK Lety v Německu!

 

 Kaňkou na tak úspěšném setkání byla neúčastj kohokoliv ze zastupitelstva obce Lety. Obce Lety a Ailertchen v roce 2002 podepsaly na základě dlouholetých vynikajících vztahů mezi fotbalovými kluby smlouvu o partnerství mezi obcemi Ailertchen a Lety. Tato smlouva umožnila po katastrofálních povodních v srpnu 2002 zřídit humanitární pomoc pro Lety. V srpnu 2002 poslali naši přátelé z Ailertchenu kamión s vysoušeči, nábytkem, oblečením a dalšími v té době potřebnými a nedostatkovými věcmi. Paměť je velmi krátká a tak se nenašel nikdo ze zastupitelstva, aby alespoň touto formou vyjádřil poděkování za nezištnou pomoc z té doby.Zřejmě stávající zastupitele partnerská smlouva mezi obcemi nezajímá a nikdo z nich si nebyl ochoten udělat čas a neobtěžoval se navštívit naši partnerskou obec. Zastupitelé obce Ailertchen včetně starosty a místostarosty marně čekali někoho ze stávajícího zastupitelstva! Hodí se citovat Aristotela: "Špatná forma vlády nedbající zájmu obce, ale jen svého vlastního." 

 

Za tři roky v roce 2018 se setkáme s našimi přáteli z Ailertchenu u nás v Letech při příležitosti 85. výročí založení FK Lety.

 

 

Fotogalerie: Návštěva partnerského klubu SV Rot-Weiss Ailertchen