Mladší přípravka - výsledky

15.05.2017 11:51

Mladší přípravka vyhrála svůj první turnaj OP

Krásné počasí provázelo v pořadí 10. turnaj okresního přeboru mladších přípravek (ročníky 2008 a mladší), který pořádal v sobotu SK Kazín. V nominaci týmu FK Lety byli jen dva hráči narození v roce 2008 a pět „dvatisícedevítek“, což je obvyklý stav, neboť letošní soutěž hrajeme většinou proti o rok starším soupeřům. Novinkou však byla skutečnost, že naši borci prošli celým turnajem bez jediné porážky!

Dosud jsme totiž pokaždé prohráli s „áčkem“ Kazína. Jinak jsme v dosud odehraných 50ti zápasech pokaždé zvítězili a pouze jednou přišli o body po remíze s Řevnicemi.

Sobotní dopoledne jsme odstartovali proti nejmladšímu týmu celého přeboru z Dobřichovic, který má polovinu hráčů dokonce ročníky 2010. Po poločase 3:0 jsme přidali ještě 6 gólů a vyhráli 9:0.

Pak přišly na řadu Řevnice a po výhře 11:0 (8:0) dostali kluci v zápase proti Kazínu B nařízeno, že mohou finální přihrávky a góly dávat jen svýma slabšíma nohama. Sice protestovali, ale další duely už byly vyrovnanější – vyhráli jsme 4:2 (2:1) a stejným výsledkem dopadlo i utkání se Všenory.

Tradiční „finále“ s prvním týmem Kazína jsme rozehráli výborně již před čtrnácti dny v Dobřichovicích, ale náš gólman pod tlakem udělal tři chyby, po kterých jsme inkasovali, a prohráli jsme 4:5.

Tentokrát jsme začali opět bez bázně. Obraně vládla dvojice Janda – Havránek, soupeře jsme zatlačili a brzy vedli 2:0. V posledních sekundách první půle jsme dostali „tradiční“ gól, když Matěj Albrecht (skvěle odchytal celý turnaj) nahrál protihráči a ten ze dvou metrů lehce snížil. Po přestávce jsme byli opět důrazní, hezky jsme kombinovali a dvakrát skórovali, ale soupeř dokázal i díky dalšímu napadání rozehrávky našeho gólmana vyrovnat. Kluci, ale cítili, že mají převahu, nevzdali se a Šimon Pešice vítězným gólem na 5:4 rozhodl o premiérovém vítězství nad soupeřem, který okresnímu přeboru mladších přípravek jasně vládne. Toto byla jeho vůbec první porážka v sezoně!

Mladší přípravka FK Lety ve složení Matěj Albrecht, Max Bartál, Vojta Havránek, Michal Janda, Adam Kalivoda, Šimon Pešice a Vítek Suchomel si tak mohla vychutnat vítěznou děkovačku.

Další pokračování OP organizujeme v neděli 21. května od 10 hodin na domácím hřišti. Proto vyzýváme všechny příznivce letovského fotbalu, aby přišli malé fotbalisty podpořit a přesvědčit se, že jim to opravdu jde.