Mladší přípravka - hodnocení sezony 2016/2017

03.06.2017 06:57

Mladší přípravka - hodnocení sezony 2016/2017

V premiérové sezóně jsme brali stříbro

Hráči ročníku 2009 za sebou mají první mistrovskou sezónu v životě a myslím, že na ni nikdy nezapomenou. Přestože hráli soutěž určenou pro o rok starší kluky, ukázali, že si na všechny fotbalové role (všichni se střídali v obraně, útoku i bráně) zvykli velmi dobře. Důkazem je 2. místo v šestičlenné skupině okresního přeboru mladších přípravek.

Odehráli 60 zápasů, 47 vyhráli, jednou remizovali a dvanáctkrát odešli poraženi. Jedenáctkrát byl nad jejich síly A tým Kazína, jednou Řevnice, ale to až v posledním turnaji sezóny, kdy prohru způsobilo mé nařízení, že nikdo nesmí dát gól svou silnější nohou. Přes počáteční protesty kluci pochopili, že dávat góly levačkou (ve třech případech pravačkou) není za trest a trenérovi jde stále jen o jejich dobro. Už začínají tušit, že vynaložené úsilí se jim v dalším fotbalovém životě vrátí. Radost ze vstřeleného gólu pak měli o to větší a jejich sebevědomí roste.

A proč jsem se k takovému kroku odhodlal? Benjamínky Dobřichovic, Kazín B, Všenory i Řevnice poráželi většinou výrazným rozdílem a potřebovali jsme si situaci ztížit. V letošní sezóně jsme se navíc při tréninku zaměřili na zapojování slabší nohy do hry. Po půl roce už byly v tomto směru vidět pokroky. Ovšem stále je to běh na dlouhou trať, což v případě dětí vlastně platí o každé tréninkové činnosti.

Tímto způsobem jsme odehráli v posledních třech turnajích devět zápasů bez ohledu na soupeře (kromě kazínského áčka, které naši skupinu vyhrálo). I takto „handikepovaní“ jsme v těchto utkáních dokázali osmkrát vyhrát při skóre 43:19 (průměrné skóre na jeden duel tak vyšlo zhruba 5:2, normálně jsme v průměru dávali o dva góly více a inkasovali dva a půl branky na zápas).

Uvidíme, jestli budeme moct v tomto trendu pokračovat i v následující sezóně. V té naši skupinu opustí silné kazínské ročníky 2008 a cíl je jasný – 1. místo a postup do finálového turnaje OP mladších přípravek. Zda jsou mé plány reálné, napoví až první turnaj OP mladších přípravek sezóny 2017/2018.

Na úspěchu mladší přípravky FK Lety se v uplynulé sezoně podíleli tito hráči: Matěj Albrecht, Max Bartál, Šimon Bělík, Vojta Havránek, Michal Janda, Adam Kalivoda, Sebastián Křivánek, Honza Nývlt, Kryštof Pražák, Šimon Pešice, Vítek Suchomel a Vašek Wills.

Kromě hráčů chci poděkovat rodičům a všem, kteří mi pomáhají s organizací domácích turnajů. Užijte si léto!

Jaroslav Pešice, trenér mladší přípravky FK Lety