Hodnocení sezóny

26.06.2012 00:00 Stručné shrnutí činnosti v sezóně 2011/12 FK LETY - hodnocení sezóny 2011/12

A-tým

A-tým působil v ročníku 2011/12 v krajské 1. B třídě, oddělení E. Po 26 kolech se umístil na 9. příčce s 32 body. Mužstvo se po celou sezónu potýkalo s úzkým kádrem, což jej v mnoha utkáních silně limitovalo. Mužstvo bylo pravidelně doplňováno nadějnými dorostenci a v několika málo případech i hráči béčka. Během jara jej pronásledovaly absence způsobené zraněními, vyloučeními, osobními povinnostmi a nejrůznějšími zájmy hráčů v takovém rozsahu, že ke konci soutěže nastupoval tým ve většině utkání s několika dorostenci v základu. Tým v případě vhodného doplnění má velkou perspektivu, hráčský kádr je až na tři výjimky složen z fotbalistů do 25 let. Dlouhodobě je znát absence střední hráčské generace.

B-tým

Béčko si oproti předchozí sezóně vedlo o poznání hůře. Ve 3. třídě, skupině B skončilo na 11. místě s 31 body. Béčko se po celou sezónu zachraňovalo, což se dvě kola před koncem podařilo. Tým se potýkal s podobným problémem šíře hráčského kádru jako áčko, v mnohých utkáních zaskakovali hráči áčka a dorostenci. Bohužel v týmu béčka ani v jeho okolí se po skončení sezóny nenašel nikdo, kdo by v nové seóně převzal jeho vedení a zodpovědnost za tým. Na základě těchto okolností nebylo mužstvo do příští sezóny nepřihlášeno. Je to obrovská škoda jak po stránce sportovní tak i společenské! Celoroční práce s týmem obnáší velkou zodpovědnost a tu v dnešní době není nikdo ochoten nést a obětovat spoustu svého volného času tomuto koníčku.

Dorost

Dorost účinkoval již čtvrtou sezónu v krajské 1. A třídě. Ve skupině D a se umístil na 7. místě s 38 body, což je po pravidelných umístěních v popředí tabulky určitým ústupem ze slávy. Ale je třeba hned dodat, že tým prošel velkou generační výměnnou a příležitost pravidelně dostávali nejen 15 a 16-letí hráči, ale i několik talentovaných žáků. Výsledky dorostu byly během celé sezóny jak na houpačce, ale střed tabulky i tak nezkušený kolektiv bez problémů zvládl. Pozitivně je nutno hodnotit pravidelné starty několika dorostenců v týmech dospělých.

Žáci

Žáci, jejichž kádr čítal až 18 hráčů, podávali po celou sezónu výborné výkony a v okresním přeboru obsadili celkovou druhou příčku. V osmnácti utkáních ztratili pouze šest bodů. Žáky čeká budování prakticky nového týmu, osm hráčů odchází do dorostu. Znamená to náročnou práci, kdy se koncem prázdnin začne prakticky od píky.

Starší a mladší přípravka

Naši nejmenší - dva týmy přípravky, starší (8-10 let) a mladší (5-8 let) jsou budoucí krví našeho klubu a i fotbalu. Starší přípravka skončila v okresním přeboru na 4. místě s 30 body. Mladší přípravka nehrála pravidelnou soutěž, účastnila se pouze turnajů a přátelských utkání. Ale u těchto kategorií nejde v žádném případě jen o umístění a body. Důležité je, aby se potenciál široké základny nejmladších promítl do úspěšné výchovy budoucích fotbalistů. Po zeleném pažitu běhá týden co týden okolo 30 malých dětí. A v zájmu nejen rodičů ale i obce by mělo být tuto zálibu co nejvíce podporovat.