Hodnocení podzimu 2023

13.12.2023 08:23

Hodnocení podzimu 2023

 

Podzimní část sezóny 2023/24 je už minulostí. Sezóna byla netradičně zahájena 19. srpna oslavou 90 let od založení letovského klubu. Na hřišti FK Lety se to hvězdnými fotbalovými osobnostmi jen hemžilo: Antonín Panenka, Karol Dobiáš, Jozef Chovanec, Pavel Kuka, Horst Siegl, Lukáš Zelenka a další výborní fotbalisté. Celodenní akci zahájil dopoledne turnaj přípravek za patronátu fotbalového internacionála a někdejšího kapitána Sparty Jozefa Chovance. Odpoledne se na zeleném pažitu prezentovaly stará garda FK Lety se Sigi teamem. V jeho dresu se představila plejáda skvělých fotbalistů historie. O poločase se konala dražba dresů s podpisy hráčů ligových týmů Slavie, Sparty a Bohemians. Nakonec v podvečer došlo na první mistrovské utkání A-týmu FK Lety s SK Petrovice u Sedlčan. Tím ale program oslav nekončil, po utkání A-mužstva byl připraven společenský večer nejen pro fanoušky fotbalu, ale pro všechny Letováky a ostatní návštěvníky, kteří strávili příjemný večer, který se protáhl dlouho přes půlnoc. Oslavy 90 let letovského fotbalu opravdu vydařily.

Krátké zhodnocení:

A-tým dospělých je po polovině sezóny v krajské 1.B třídě skupině E na 6. příčce se ziskem 18 bodů ve 12 utkáních. Vstup do sezóny byl velmi dobrý, po čtyřech kolech se tým pohyboval na čele tabulky, ale poté v druhé části podzimu přišla série tří porážek v řadě, kterou se podařilo až v posledním kole přerušit vítězstvím v Jílovém. Mužstvo se po celý podzim potýkalo s prostupnou obranou, obdržených 28 branek je toho jasným důkazem. Příští rok v červnu po skončení jarní části dojde k reorganizaci krajských 1.B tříd a z naší skupiny sestoupí minimálně šest týmů do okresních přeborů. Rozhodně bude na jaře o co hrát!

 

Nově založený B-tým dospělých ve IV. třídě mile překvapil, a to nejen herním projevem, ale i bodovým ziskem. V deseti odehraných utkáních získal 28 bodů a je v čele skupiny B společně s béčkem Jenče. Jádro mužstva tvoří několik zkušených fotbalistů společně s nedávnými a stávajícími dorostenci. Takto namíchaný koktejl zkušeností a dravého mládí slouží kromě zábavy k získávání praxe s dospělým fotbalem pro naše dorostence, aby jejich přechod mezi dospělé byl v budoucnu co nejsnazší.

 

Dorostenci se v krajské 1.A třídě skupině A umístili po podzimu na 10. místě s 13 body. Mladý tým postupně získává cenné zkušenosti mezi dorostenci. Teprve druhá sezóna v dorostu je pro ně prubířským kamenem. Kromě utkání za dorost většina z nich pravidelně chodí hrát za B-tým dospělých, což je pro ně hodně velká porce jak po fyzické tak i po psychické stránce.

Nově založené týmy starší a mladší přípravky hrají pravidelné soutěže okresního přeboru. Kluci a holky jsou teprve na prahu své fotbalové kariery, ale jejich nadšení a zápal stojí za to. Po roce a půl od založení těchto týmů máme skoro padesát holek a kluků mezi 5 a 9 roky! Výsledek? Skvělé výkony, vysmáté a spokojené děti. Kromě obou přípravek ještě vznikla fotbalová školička pro ty úplně nejmenší, která se formou turnajů střetává s týmy z okolí.

Všem našim trenérům a vedoucím týmů je třeba poděkovat za jejich úsilí, neutuchající nadšení a obětavost, kterou věnují svým svěřencům ve svém volném čase.

Ani během zimy se letovský fotbal neukládá k zimnímu spánku, všechny mládežnické týmy během zimy pravidelně trénují na umělé trávě v Letech, na nově vybudovaném hřišti nejnovější generace UMT v Dobřichovicích a též v nové sportovní hale v Řevnicích.