26. kolo starší žáci SK Kročehlavy - FK Lety 3:1 (1:1)

17.06.2017 14:19

V posledním mistrovském zápase jsme zavítali do Kročehlav, kde jsme v kombinované sestavě předvedli bojovný výkon, který však na body nestačil.

Utkání přitom začalo výborně. Mak vybojoval ve středu pole míč a přesnou přihrávkou vysunul Chvátala, který prostřelil domácího brankáře mezi nohama – 0:1. Improvizovaná sestava fungovala slušně, domácí hrozili pouze ze standardek a ze střel z dálky. Z jedné vyrovnali ve 26. minutě – 1:1.

Druhou půli lépe začali domácí, ale dlouho se hrálo bez výraznější šance. Po padesáti minutách hry jsme si najednou vytvořili tři vyložené šance. Nejdříve unikl Chvátal, ale napodruhé nad brankářem nevyzrál. O několik minut později se vyskytla šance pro Holého, který v zakončení nebyl přesný. Do poslední tutovky se dostal opět Holý, ke kterému se dostal míč po rohovém kopu a ocitl se tak úplně sám před brankářem, rychle si zpracoval míč a vystřelil, ale jeho střela skončila těsně vedle spojnice. Domácí toto zaváhání potrestali po našem nedůrazu v obraně – 2:1. V 61. minutě odpískal rozhodčí pokutový kop za diskutabilní zákrok, který ke všemu nebyl ani v pokutovém území. Překvapení byli i domácí, kteří se nejdříve připravovali na přímý kop zpoza vápna, avšak penaltu proměnili – 3:1. Ve zbývajícím čase se ještě dokázal prosadit Chvátal a rozhodčí jeho branku uznal, ale po chvíli toto rozhodnutí pro údajný ofsajd zrušil.

Branka: Chvátal