14. kolo B-tým: Jíloviště - FK Lety 5:0 (1:0)

29.03.2009 00:00 První jarní zápas se překvapení nekonalo a favorit z čela tabulky jasně přehrál naše béčko v druhém poločase, kdy nastřílel čtyři branky. Sestava B-týmu: Štěpán - Synek, Gregor, Škrleta, Hudeček - Miška, Šindelář, Demjanenko M.(75.min. Navrátil), Císař - Kučera (45.min. Váňa), Kapoun

Hrálo se na místy podmáčeném terénu, ale za poměrně teplého počasí. Domácí začali náporem a tlačili se do útoku, ale ofenzivu se dařilo poměrně dobře eliminovat. Do vyloženější šance se dostali až po signálu z volného kopu, ale Štěpán vyrazil. Hosté se zaměřili hlavně na protiútoky, ze kterých se urodily dvě šance. První po vyhraném hlavičkovém souboji se dostal k míči Kučera a snažil se přelobovat golmana domácích, což se mu podařilo, ale chyběla přesnost. Druhou šanci měl opět Kučera. Po Kapounově vydařené střele, kterou golman domácích bravurně vyrazil, se k odraženému míči dostal Kučera, ale střelu mu brankář, neméně pekným zákrokem, opět vyrazil. Asi 10 minut před koncem poločasu prošla hostující obraně střela po zemi před hranicí velkého vápna a zastavila se až v síti. Domácí vyhráli poločas jedna nula.

V druhém poločase na tuto taktiku vsadili domácí všechno a hodně se jim to vyplatilo. Nedurazný přístup hráčů hostí zapříčinil dva rychlé góly hned v úvodu poločasu opět po střelách z dálky. Béčko se vzpamatovalo až po čtvrté inkasované brance, kdy zčásti vyrovnalo hru a po právé straně provětrával obranu soupeře Císař, ale nic to nepřineslo. Naopak skóre se měnilo na druhé straně, kdy po závaru po rohovém kopu prostřelil soupeř vše opět z hranice vápna. Po střídání a aktivním napadání získal míč Navrátil, obešel i brankáře, ale zradila ho přesnost a vyloženou šanci neproměnil. Domácí jasně vyhráli.

ŽK: Škrleta