9. kolo A-tým FK Lety - FK Olympie Zdice 0:1 (0:0)

02.10.2022 07:18

9. kolo FK Lety - FK Olympie Zdice 0:1 (0:0)

 

Sňozík - Šmerda, Švejda, Janich, Měchura - Hřebeček, Kratochvíl (85. Cipra), Černý, Jiří Kischer (76. Veselý) - Čermák, Koštialik 

 

Vyrovnané utkání se šťastným koncem pro hosty. Domácí byli od prvních minut aktivnější, několikrát ohrozili branku hostů. V 15. minutě skončil lob Hřebečka na břevně branky hostů. Další velká příležitost domácích byla po zahrání malé domů, ale míč z nepřímého kopu zastavil obránce tělem na brankové čáře. Chvíli nato se dostali hosté do jasné gólovky, po rychlém protiútoku a přesném centru se ocitl hostující útočník sám před brankou, jeho dorážka však skončila vedle branky. Poté domácí Hřebeček vystřelil z hranice velkého vápna, ale brankář hostů stačil vyrazit jeho střelu na roh.
Hned po přestávce zahrozili hosté, nebezpečná hlavička však skončila mimo branku. Chvíli nato trefili hosté břevno domácí branky. V 56. minutě propadl centr k nabíhajícímu Měchurovi, který prakticky sám před brankou prováhal svou obrovskou šanci, když trefil dobíhajícího obránce hostů před brankovou čárou! Další šanci spálil Čermák, který před brankou netrefil vyražený trestný kop brankářem hostů. V 63. minutě unikl po křídle hostující útočník, jeho zpětná přihrávka našla nabíhajícího spoluhráče, který nedal Sňozíkovi střelou na zadní tyč žádnou šanci - 0:1. Po obdržené brance se domácí snažili o vyrovnání, ale i přes značnou převahu si už nevypracovali žádnou velkou příležitost na vyrovnání. Hosté v závěru několikrát zahrozili rychlými protiútoky do otevřené obrany, ale bez gólového efektu.