26. kolo A-tým FK Lety - Union Cerhovice 5:0 (3:0)

05.06.2022 05:56

26. kolo FK Lety - Union Cerhovice 5:0 (3:0) Kubata, Král, Hřebeček, Švejda, Koštialik

 

Sestava: Sňozík - Šmerda (78. Veselý), Švejda, Měchura, Janich - Král, Dominik Kischer, Cipra (71. Michal Květoň), Marek Baubín (75. Krtek) - Kubata (85. Chvátal), Hřebeček (46. Koštialik)


Domácí zdecimovaní mnoha absencemi se vytáhli a předvedli takticky velmi disciplinovaný a zodpovědný fotbal plný nasazení a důrazu. Favorizovaní hosté se šňůrou šesti vítězných utkání za sebou měli od prvních minut převahu, ale domácí pozorně bránili a vyráželi k rychlým protiútokům. V 8. minutě napřáhl Švejda k dalekonosté střele, brankář hostí však prudký míč stačil vyrazit do bezpečí. Po chvíli se dostal odražený míč k Hřebečkovi, jeho pokus z hranice pokutového území vyrazil brankář hostů na roh. Největší šanci hostů na vedení zlikvidoval v 25. minutě Sňozík, po narážečce se ocitl hostující Fulín sám před jeho brankou, střelu na zadní tyč vyrazil domácí brankář na roh. Domácí se ujali vedení v 32. minutě, prudký přízemní centr Marka Baubína dorazil skluzem do sítě Vojtěch Kubata - 1:0. Pět minut nato odcentroval Kubata a Král z dorážky skóroval podruhé - 2:0. Desetiminutovku snů dokončil Hřebeček, k němuž se dostal míč po souboji Kubaty s brankářem hostů mimo pokutové území a jeho lob ze 40 metrů přesně zapadl do sítě - 3:0. Minutu nato se uvolnil před brankou hostů Marek Baubín, jeho střela však jenorazítkovala tyč.

Druhý poločas bránili domácí své vedení a čekali na svou příležitost. Ta se naskytla v 69. minutě, kdy si na standardku naběhl Měchura, hlavou sklepl míč ke Švejdovi a ten prudkou ranou nedal brankáři hostů šanci - 4:0. Dílo zkázy hostující obrany dokončil střídající Koštialik 86. minutě, Švejda podstoupil v pokutovém území souboj o míč, na jeho zpětnou přihrávku dorazil Koštialik popáté do sítě - 5:0. Domácí se po kvalitním výkonu dvě kola před koncem zachránili, ačkoliv na konci soutěže budou sestupovat poslední čtyři týmy tabulky.