23. kolo A-tým FK Lety - Sokol Čisovice 3:2 (1:1)

15.05.2022 06:39

23. kolo FK Lety - Sokol Čisovice 3:2 (1:1) Veselý, Dominik Kischer, Měchura

 

Sestava: Štěpán - Janich (90. Cipra), Švejda, Měchura, Marek Baubín (58. Kubata) - Král, Dominik Kischer, Hřebeček, Veselý (71. Krtek) - Čermák, Kustoš (68. Michal Květoň)


Oba soupeři jsou ohroženi sestupem a výsledek utkání je pro oba velmi důležitý. Domácí se ujali vedení z první akce utkání, Janich unikl po křídle, jeho centr našel před brankou Veselého, který před brankářem hostů nezaváhal - 1:0. Domácí pokračovali v náporu, ale další dvě gólové příležitosti neproměnili Kustoš a Veselý. Hosté se postupně vzpamatovali z obdržené branky a v 18. minutě mohli po křižném pasu za obranu vyrovnat, ale vybíhající Štěpán vyrazil prudkou střelu hostujícího útočníka. Podobná situace se opakovala v 31. minutě, ale tentokrát křižná střela skončila vedle domácí branky. Těsně před přestávkou drama vrcholilo, nejprve hlavičkoval Veselý nad branku hostů, vzápětí Štěpán vyrazil prudkou střelu z úniku hostů a vyvrcholení prvního poločasu přišlo v 45. minutě, kdy hostující Jan Prachař vystihl rozehrávku domácí obrany a byl v pokutovém území faulován. Z nařízeného pokutového kopu hosté vyrovnali - 1:1.
Druhý poločas začal stejně jako první. V 46. minutě napřáhl ke střele v více než 20 metrů Dominik Kischer a jeho střela skončila v síti - 2:1. Dvě minuty nato zahrával Švejda standardku, jeho dlouhý křižný míč si v pokutovém území hostů zpracoval Měchura a nedal brankáři hostů šanci - 3:1. V 55. minutě se uvolnil na hranici pokutového území Čermák, jeho slabá střela však nevystrašila brankáře hostů. Další příležitost měli domácí po rohu, kdy dorážka Veselého v nepřehledné situaci se odrazila od obránce hostů mimo branku. Domácí Čermák mohl zvýšit vedení v 75. minutě, naběhl si na centr Krále, ale brankář hostí instinktivně vyrazil jeho dorážku na roh. Hosté snížili v 81. minutě, kdy po úniku po křídle se míč dostal v Janu Prachařovi a ten prudkou střelou z úhlu překvapil domácí obranu - 3:2. Hosté ve snaze vyrovnat otevřeli obranu, několikrát obrozili branku domácích, ale i před nastavení osmi minut se jim nepodařilo vyrovnat.