22. kolo A-tým SK Tlustice - FK Lety 1:2 (1:1)

07.05.2022 15:05

22. kolo SK Tlustice - FK Lety 1:2 (1:1) Měchura, Král

 

Sestava: Štěpán - Kratochvíl (62. Marek Baubín), Švejda, Měchura, Janich - Král, Dominik Kischer, Hřebeček, Veselý (90. Pompa) - Čermák, Kustoš (77. Kubata)

 

Překvapivé body zvenku! Favorizovaní domácí měli velkou příležitost po rozehraném rohu, kdy po signálu efektní nůžky těsně minuly branku hostů. Chvíli nato se ocitl Kustoš před brankářem domácích, ale svoji šanci neproměnil. Ve 14. minutě se dostali domácí po nepřesné rozehrávce ke střele, která skončila na břevně. Hosté kontrovali a Král po průniku do pokutového území domácích z úhlu nastřelil domácího brankáře. Ve 20. minutě se domácí již ujali vedení, v pokutovém území v souboji upadl domácí útočník a z nařízeného pokutového kopu šli domácí do vedení - 1:0. K vyrovnání došlo v 26. minutě, na standadku Hřebečka si naběhl Měchura a hlavou poslal míč do domácí sítě - 1:1. Domácí zahrozili chvíli nato, po další nepřesné rozehrávce následovala prudká střela, kterou však Štěpán vyrazil. V 35. minutě přihrál Král nabíhajícímu Dominiku Kischerovi, jehož střala skončila těsně mimo branku domácích. Domácí vzápětí kontrovali a dalekonosná střela orazítkovala břevno branky hostů.

Po přestávce měli první šanci domácí, po dlouhém pasu za obranu skončila hlavička na břevně branky. V 66. minutě hlavičkoval Veselý v dobré příležitosti nad branku domácích.  Další šance domácích se zrodila po rohovém kopu, hlavička však skončila mimo tyče. V 70. minutě si naběhl Čermák na přihrávku Hřebečka, brankář domácích jeho střelu stačil vyrazit. Hosté se ujali vedení v 79. minutě, pas Hřebečka si zpracoval Král a po průniku do pokutového území překonal přízemní střelou domácího brankáře - 1:2. Poté domácí ve snaze vyrovnat začali stále více otevírat obranu a riskovat. Hosté mohli zvýšit svůj náskok, ale ani střídající Kubata, ani Čermák své obrovské příležitosti neproměnili. V závěru utkání mohli domácí ještě vyrovnat, ale Měchura vykopl před brankovou čárou míč do bezpečí a hosté si odvážejí tři cenné body.