2. kolo A-tým FC Jílové - FK Lety 1:2 (0:0)

12.11.2023 07:15

2. kolo FC Jílové - FK Lety 1:2 (0:0) Pechar, Koštialik

 

Sňozík - Kratochvíl, Švejda, Janich, Měchura - Poslední, Černý, Pechar, Popovits - Koštialik (77. Lukáš Květoň), Veselý (88. Krtek)

 


Vyrovnaný průběh utkání na hřišti posledního celku s vítězným koncem pro hosty. První příležitost měl v úvodu Popovits, který z úhlu trefil boční síť odkryté domácí branky. Poté převzali domácí otěže hry a dostali se do tří šancí, v prvním případě šla střela vedle, v druhém případě zasáhl Sňozík, který nadvakrát pokryl nebezpečnou střelu a potřetí se míč těsně nevešel mezi tyče. Chvíli nato našel Švejda zpětnou přihrávkou Černého, ale jeho dorážka těsně minula branku domácích. Poté domácí vstřelili branku, která nebyla pro ofsajd uznána. Před přestávkou nastřelil Popovits tyč domácí branky a následně domácí zakončili svůj únik po chybě obrany hostů střelou mimo tři tyče.
Druhý poločas začal únikem Popovitse po křídle, jeho centr našel na hranici pokutového území Pechara, který křižnou přízemní střelou otevřel skóre - 0:1. Domácí vzápětí kontrovali, únik po křídle a závar před brankou nadvakrát vyrazil Sňozík do bezpečí. Následně unikl Veselý domácí obraně, ale brankář včasným vyběhnutím zlikvidoval jeho pokus. Domácí poté vyslali nebezpečnou střelu, Sňozík ji stačil vyrazit na roh. Po rohovém kopu se míč snesl na hlavu domácího hráče, který přízemní hlavičkou srovnal - 1:1. Domácím po vstřeleném gólu narostla křídla a Sňozík se zapotil při sólu domácího útočníka! V 70. minutě hlavičkoval po rohovém kopu Koštialik a míč odrazem o břevno skončil v brance domácích - 1:2. Domácí začali hrát vabank a do otevřené obrany podnikali hosté nebezpečné protiútoky. Nebezpečnou střelu Černého zpoza pokutového území stačil vyrazit domácí brankář na roh. Únik střídajícího Lukáše Květoně chvíli před koncem vyrazil domácí brankář na roh. Hosté v závěru ubránili všechny pokusy o vyrovnání a po třech porážkách konečně získali tři velmi potřebné body.