19. kolo A-tým SK Horymír Neumětely - FK Lety 2:3 (0:0)

09.04.2023 07:30

19. kolo SK Horymír Neumětely - FK Lety 2:3 (0:0) 2x Koštialik. 1x Polák

 

Junek - Měchura, Janich, Švejda, Jiří Kischer - Pechar (88. Krtek), Kratochvíl, Vrzal (59. Koštialik), Černý, Dominik Kischer (73. Veselý) - Polák (87. Kustoš)

 

Důležité utkání rozhodli pro sebe hosté mezi 69. a 79. minutou. Utkání bylo po úvodní čtvrthodince nahoru dolů. První gólovku měli domácí v 19. minutě, kdy domácí útočník unikl obraně, ale na Junka v brance nevyzrál. Minutu nato postupoval Dominik Kischer sám na domácího brankáře, ale byl v posledním okamžiku zablokován. V 31. minutě neproměnil Černý pokutový kop nařízený za faul na Jiřího Kischera, domácí brankář jeho střelu vyrazil. Do přestávky měly oba týmy ještě po jedné tutovce, ale bez gólového efektu.
Hned po přestávce měli domácí velkou příležitost, ale střela skončila mimo tyče. Chvíli nato dostal Polák pas za domácí obranu, jeho prudkou střelu vyrazil domácí brankář na roh. V 59. minutě se domácí ujali vedení, na pas za obranu si naběhl domácí útočník a protřelil Junka - 1:0. Další šance domácích skončila o chvíli později mimo branku. V 69. minutě si naběhl Polák na pas Černého a prudkou ranou nedal domácímu brankáři šanci - 1:1. V 73. minutě dostal Veselého přihrávku Koštialik, který obešel dva hráče domácích a střelou na zadní tyč otočil skóre - 1:2. V 79. minutě unikl domácím po pasu Černého obraně Koštialik, obešel i brankáře a navýšil vedení hostů - 1:3. Jenže v 81. minutě snížili domácí po rohovém kopu a bylo o drama postaráno - 2:3. Závěr utkání byl hodně nervozní, domácí měli ještě jednu příležitost na vyrovnání, ale Junek byl proti.