19. kolo A-tým FK Lety - SK Černolice 2:5 (0:3)

17.04.2022 07:15

19. kolo FK Lety - SK Černolice 2:5 (0:3) Čermák, Kratochvíl

 

Sestava: Pompa - Janich, Švejda, Cipra, Marek Baubín (46. Veselý) - Král (65. Kubata), Kratochvíl, Dominik Kischer, Hřebeček - Chovan (70. Krtek), Čermák

 

Derby skončilo vysokou prohrou domácích po jejich nedůstojném výkonu. První příležitost měli v úvodu domácí, střela Hřebečka šla těsně mimo branku hostů. Podobná situace se vyvinula na druhé straně, když prudká střela z 20 metrů těsně minula horní roh domácí branky. V 24. minutě šli hosté do vedení, centr z přímého kopu po teči hlavou zapadl do domácí branky - 0:1. Chvíli nato skončila střela Hřebečka z přímého kopu těsně mimo branky hostů. Hosté kontrovali a nastřelili po rychlém protiútoku tyč. Největší příležitost domácích vzápětí spálil Chovan, který si naběhl na pas Hřebečka a z několika metrů přestřelil branku hostů! Pravidlo nedáš, dostaneš stále platí, v 38. minutě si Šilhavý zpracoval dlouhý pas a mezi třemi obránci domácích prudkou střelou zvýšil vedení hostů - 0:2. Zkázu domácích dokončil Cipra svou nepřesnou rozehrávkou, kterou zachytil Šilhavý, pro kterého již nebyl problém potřetí skórovat - 0:3.
Druhý poločas začal náporem domácích a hned v 46. minutě snížil po přihrávce Veselého nabíhající Čermák - 1:3. Hosté mohli zvýšit chvíli po obdržené brance, ale Junek vyrazil míč na roh. Domácí se pokračovali v náporu a v 56. minutě si naběhl Kratochvíl na centr Hřebečka a snížil na 2:3. Utkání rozhodla situace z 65. minuty, kdy Chovan na polovině hostů nepřesnou přihrávkou založil protiútok hostů, ze kterého pramenil čtvrtý gól v domácí brance - 2:4. Domácí se již z tohoto úderu nevzpamatovali a 74. minutě dostali po centru pátou branku. Závěr utkání si hosté svou vysokou výhru už pohlídali.