18. kolo A-tým AFK Loděnice - FK Lety 1:2 (1:0)

30.03.2024 15:01

18. kolo AFK Loděnice - FK Lety 1:2 (1:0) Měchura, Koštialik

 

Štěpán - Švejda, Kuzhalev, Cipra, Měchura - Dominik Kischer, Černý, Pechar, Poslední - Balážik (35. Koštialik, 74. Ward), Popovits (90. Jiří Kischer)

 

Překvapivá a zasloužená výhra venku! Hosté vletěli do zápasu jako vichřice, jen koncovka jim nefungovala. Během úvodních minut zahodili tři šance, dvě tutovky spálil Balážik, jednu Měchura. Na konci úvodní čtvrthodiny vyrazil domácí brankář nebezpečnou střelu Pechara na roh. Domácí se dostali před branku hostů až v 26. minutě, kdy na standardku nedosáhl hlavou nabíhající domácí hráč. Následně se dostal do sóla Balážik, ale jeho pokus vyrazil domácí brankář do bezpečí. Vzápětí se dostal do pokutového území hostů domácí útočník, který se uvolnil a jeho střelu vyrazil Štěpán nohou na roh. V 35. minutě zahrál Kuzhalev v pokutovém území hostů rukou a nařízenou penaltu proměnil domácí Herejt - 1:0. Hosté mohli vyrovnat v 41. minutě, po rozehraném trestném kopu se ocitl Švejda před brankářem domácích, který jeho dorážku vyrazil. Vzápětí skončila nebezpečná střela domácích těsně vedle branky hostů. V posledním minutě prvního poločasu se odrazil míč na hlavu Měchury, ale jeho pokus se nevešel do domácí branky.

Druhý poločas se podobal prvnímu, jen hosté zpřesnili svoji koncovku, což jim vyneslo cenné tři body. Hned po přestávce se dostal do pokutového území domácích Dominik Kischer, jeho nebezpečnou střelu vyrazil domácí brankář na roh. Chvíli nato trefil Černý tyč domácí branky! Z protiútoku se dostal domácí útočník sám před Štěpána, který jeho únik bravurně vyrazil na roh. Po následném rohovém kopu vystřelil domácí hráč, jeho nebezpečná střela však skončila nad břevnem branky hostů. V 60. minutě proletěl prudký centr pokutovým územím domácích, kde se na zadní tyči nejlépe zorientoval Měchura a vyrovnal - 1:1. V 73. minutě unikl domácí obraně Koštialik a své sólo přesně zakončil - 1:2. Domácí se v závěru  pokoušeli o vyrovnání, za zmínku stojí po přetaženém centru střela, která skončila nad brankou. Hosté mohli v posledních minutách zvýšil svůj náskok, ale ani Měchura, ani Poslední neproměnili své gólovky.