17. kolo A-tým FK Lety - TJ Ligmet Milín 3:1 (0:0)

03.04.2022 06:57

17. kolo FK Lety - TJ Ligmet Milín 3:1 (0:0) Chovan, Veselý, V.Kubata

 

Sestava: Sňozík - Janich, Švejda, Měchura, Marek Baubín - Čermák (89. Michal Květoň), Kratochvíl, Cipra (12. Král, 90. Krtek), Dominik Kischer - Hřebeček (79. Vojtěch Kubata), Chovan (73. Veselý)

 

Velké překvapení na úkor favorita. Hosté byli od počátku aktivnější a úvod utkání byl pod jejich taktovkou. První vážnější akce domácích se odehrála v 9. minutě, kdy dalekonosná střela Cipry těsně minula horní roh branky hostů. Hosté zahrozili z přímého kopu v 15. minutě, ale obstřel domácí zdi skončil těsně mimo. Chvíli nato podnikli domácí rychlý protiútok, křižný centr si zpracoval Král a jeho přízemní střela skončila na tyči branky hostů. Hosté si do přestávky vypracovali další dvě gólovky, ale v obou případech neskončil míč v domácí síti.
Druhý poločas začal náporem hostů, kteří si vypracovali další šance, ale výborně chytající Sňozík zlikvidoval sólo útočníka hostů včasným vyběhnutím a vyražením míče a dorážející hráč netrefil odkrytou branku. Hosté se ujali vedení z penalty v 65. minutě, které předcházela nepřesná malá domů, kdy vybíhající Sňozík stačil už jen faulovat hostujícího útočníka - 0:1. Domácí nerezignovali a chvíli nato vyrovnali. Marek Baubín pronikl po křídle do pokutového území hostů, míč se dostal ke Chovanovi a ten přízemní střelou vyrovnal - 1:1. Hosté se pokusili strhnout vedení na svou stranu, ale efektivnější byli domácí, v 80. minutě našel Kratochvíl nabíhajícího Veselého, který sám před brankářem hostů nezaváhal - 2:1. Hosté mohli vyrovnal v 85. minutě, kdy po rohovém kopu míč poletoval těsně před domácí brankou, ale cestu do sítě si nenašel. Utkání rozhodl střídající Vojtěch Kubata, který se ocitl před brankářem hostů, který jeho střelu vyrazil, ale míč se po sérii odrazů vrátil na jeho kopačku a napodruhé již skončil v brance hostů - 3:1. Domácí vybojovali tři cenné body v utkání, které se muselo všem zmzlým dívákům líbit.