16. kolo A-tým Spartak Rožmitál p. Třemšínem - FK Lety 0:0

27.03.2022 07:10

16. kolo Spartak Rožmitál p. Třemšínem - FK Lety 0:0

 

Sestava: Sňozík - Janich, Švejda, Měchura, M.Baubín - Král (90. M.Květoň), Kratochvíl, Cipra (62. D.Kischer), Veselý (73. Chovan) - Čermák, Hřebeček (90. V.Kubata)


První utkání v sezóně bývá obvykle bojovné, důrazné a hraje se hlavně na výsledek bez ohledu na líbivost a fotbalovost. Podobně vypadalo i utkání v Rožmitále, domácí byli důraznější, hosté v prvním poločase fotbalovější. První šanci měl v 6. minutě Veselý, vrácený centr před branku nedokázal umístit mezi tři tyče, míč těsně minul domácí branku. V 12. minutě  se situace opakovala, prudký přízemní centr skončil z kopačky Čermáka opět těsně mimo domácí branku. Další příležitost měli hosté v 33. minutě, střela Hřebečka z 20 metrů se nevešla mezi tři tyče.
Druhý poločas domácí zjednodušili hru, dlouhými míči se snažili překopávat střed hřiště a dostávat se za obranu hostů. Tato taktika přinesla v 49. minutě šanci, Švejda nepřesnou přihrávkou vybídl domácího útočníka k brejku, ale jeho lob přes vybíhajícího Sňozíka skončil nad brankou hostů. Zbytek utkání se odehrával převážně mezi oběma šestnáctkami, výjimkou byla obrovská šance Čermáka, který z bezprostřední blízkosti netrefil domácí branku. V závěru mohli domácí skórovat z ojedinělého protiútoku 7 minut před koncem, ale střelu střídajícího Mory vyrazil Sňozík na roh. Poté oba týmy dohráli utkání na jistotu a spokojili se s remízou.