10. kolo B-tým TJ Sokol Úhonice - FK Lety B 3:4 (1:3)

05.11.2023 06:42

10. kolo TJ Sokol Úhonice - FK Lety B 3:4 (1:3) 2x Chvátal, 1x Přib, Lukáš Květoň

 

Poslední zápas podzimní části nejnižší soutěže okresu na těžkém terénu byl velmi napínavý až do posledních minut utkání.
Úvod zápasu patřil našemu týmu, kdy po geniální nahrávce Michala Květoně otevřel skóre Marek Chvátal po samostatném úniku z levé strany ihned v první minutě 0:1. Další branku vsítil opět Marek Chvátal po naprosto totožné akci, kdy dostal precizně načasovanou přihrávku ze středu hřiště a navýšil skóre 0:2. Hru nadále ovládal náš "B" tým a mohl následně přidat i další branky, ale domácí brankář vše pochytal. Další navýšení skóre tak přišlo ve třicáté minutě, kdy po centru z pravé strany dával do prázdné branky domácích Ondřej Přib 0:3. Následně poté upadlo tempo hry ze strany našeho družstva a domácí se osmělili a začali nepříjemně napadat pokutové území hostů. V 36. minutě přišlo snížení skóre, kdy po nedohodě v hostující obraně při obraném zákroku utekl hráč domácích č. 10 a ten svůj únik proměnil střelou na zadní tyč 1:3. Do konce poločasu již neproběhla žádná velká šance a první poločas skončil 1:3. 
Druhý poločas byl ze strany našeho družstva poměrně pomalejší a domácí toho v následujících minutách rychle využili. V 55. minutě po chybě ve středu hřiště se otevřel prostor pro hráče domácích č. 5 a ten střelou z hranice pokutového území snížil na 2:3. Vyrovnávací gól přišel ze strany domácích v 58. minutě díky hráči č. 10, který po ztrátě ve středu hřiště unikl obraně hostů a střelou na vzdálenější tyč vyrovnal - 3:3. Následně naše družstvo začalo hru na těžkém terénu hrát jednodušeji a rychleji a domácí začali bránit remízový stav. Hosté začali mít více ze hry a začali se přibližovat pokutovému území domácích, ale nedokázali využít žádnou ze šancí, co si vypracovali. Díky trpělivosti se však naši hráči dočkali vítězného gólu a to v 81. minutě, kdy po skrumáži v pokutovém území domácích Petr Kalivoda našel volně stojícího Lukáše Květoně a ten slabší pravou nohou navýšil skóre hostů 3:4. Ihned dvě minuty nato mohl skóre navýšit Marek Chvátal, ale těsně přehodil brankáře domácích. Domácí družstvo se ještě pokusilo vyrovnat v posledních minutách, ale hostující obrana ustála tento tlak a ubránila tak těsnou výhru. Zápas skončil 3:4 pro naše družstvo a zimní přestávku tak naše družstvo zůstane na prvním místě IV. třídy skupiny B s nádherným skóre 57:8. Nejlepšími střelci podzimní části sezóny "B" týmu se stali Matyáš Vrátný a David Koštialik s devíti brankami.