1. kolo A-tým FK Lety - Sokol Nová Ves p. Pleší 2:5 (1:3)

05.11.2023 06:31

1. kolo FK Lety - Sokol Nová Ves p. Pleší 2:5 (1:3) Veselý, Koštialik

 

Štěpán - Měchura, Švejda, Janich, Jiří Kischer - Krtek (54. Holý), Kratochvíl, Černý, Poslední - Veselý (78. Chalupa), Koštialik


Hosté udělili domácím lekci z důrazu, vůli po vítězství a v proměňování šancí. V 5. minutě po rohu hlavou skóroval nikým nekrytý útočník hostí - 0:1. Chvíli nato se ocitl Veselý po přihrávce Černého sám před vybíhajícím brankářem hostů, ale místo technické střely jej jen nastřelil. Hosté udeřili podruhé v 32. minutě po špatně odvráceném centru, kdy se hráč hostů dostal až před Štěpána a s přehledem zakončil - 0:2. Třetí gól vstřelili hosté ve 43. minutě po dalším rohovém kopu, kdy míč propadl k volnému hráči a pro něj již nebyl problém skórovat - 0:3. Minutu nato se dostal Veselý do své druhé velké šance a tentokrát s ní úspěšně naložil  - 1:3.
O výsledku utkání rozhodly dva trestné kopy v 53. a v 57. minutě, kdy Štěpán nedokázal ani na jeden z nich zareagovat. Před druhým z nich se ještě nechal zbytečně vyloučit za faul domácí Jiří Kischer. Domácí měli i v deseti hráčích několik příležitostí, ale střely Koštialika a Holého vždy stačil vyrazit brankář hostů. V 85. minutě zachytil Koštialik rozehrávku brankáře hostů a do odkryté branky upravil konečný výsledek utkání - 2:5.